Eurooppa Maahanmuutto

Laittomat siirtolaiset järjestivät vankilassa ”itsemurhamielenosoituksen”

Kuva Pikist.

21 laittomasti Välimeren yli Portugaliin saapunutta nuorta miestä järjesti ”itsemurhamielenosoituksen” paikallisessa vankilassa, jossa he olivat pidätettynä. Itsemurhat eivät onnistuneet.

Koska Portugalin vastaanottokeskukset ovat täpötäynnä, veneellä Marokosta saapuneet miehet vietiin Linhón vankilaan säilöön. Tästä miehet eivät pitäneet vaan päättivät järjestää ”itsemurhamielenosoituksen”.

Miehet olivat punoneet ”köysiä” lakanoista ja olleet hirttäytyvinään niihin.

Luonnollisesti yksikään itsemurha ei onnistunut. Kyseessä vaikuttaa enemmänkin olleen miesten suuttumus pidättämisestä.

Näyttää todennäköiseltä, että miehet karkotetaan Portugalista, sillä he eivät millään muotoa täytä turvapaikan saannin kriteerejä. Miehet ovat vaatineet päästä Marokon suurlähettilään puheille ja tietysti pääsyä vapaalle jalalle.

Viime kuukausien aikana Portugaliin on saapunut 69 laitonta siirtolaista ja ne, jotka eivät ole onnistuneet livahtamaan omille teilleen, odottavat oikeuden päätöstä mahdollisuudesta jäädä maahan.

Portugaliin Välimeren kautta suuntautuva laiton siirtolaisuus saattaa olla kasvussa, sillä siirtolaisten parissa leviää huhu, jonka mukaan Portugalin tutkakalusto on paljon huonompaa kuin naapurimailla ja veneillä olisi näin paremmat mahdollisuudet päästä perille.

Olipa huhu tutkakalustoa koskien totta tai ei, siirtolaiset eivät ole päässeet katveeseen, sillä suurin osa laittomia rantautumisia koskevista ilmoituksista tulee paikallisilta asukkailta.

Lähde Portugal Resident.

  • 428
    Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset