Eurooppa Rikos

Laittomat siirtolaiset kapinoivat laivalla ja uhkasivat pelastajiaan

Laittomia siirtolaisia Välimerellä. Kuvituskuva. Kuva Wikimedia Commons.
Joukko Vos Thalassa-nimisen italialaisen laivan Välimereltä pelastamia maahanmuuttajia aloitti kapinan laivalla ja uhkasi laivan miehistöä.

Italialainen porauslautanhuoltolaiva Vos Thalassa pelasti 66 maahanmuuttajaa Välimerestä Libyan rannikon edustalta. Italia on kieltäytynyt ottamasta siirtolaisia vastaan, koska heidät oli pelastettu Libyan merialueelta, joka kuuluu Libyan merivartioston vastuualueeseen.

Italian sisäministeriön Stefano Candianin mukaan ”Libyan merivartioston olisi pitäinyt ottaa pelastetut huostaansa”. Sisäministeriön kantaan ei vaikuta edes se, että siirtolaiset siirrettiin Vos Thalassa-laivasta Italian merivartioston Diciotti-alukseen, koska joukko uhkasi Vos Thalassa-aluksen miehistön henkeä.

Kertomusta täydentävät italialaisten medioiden näkökulmat.

Corriere della Seran mukaan Vos Thalassa-aluksen kapteeni oli kertonut useissa sähköposteissaan Rooman rannikkovartiolle, että hänen 12 hengen italialainen miehistönsä on vakavassa hengenvaarassa. Uhkan muodostivat pelastetut, kun miehistö aikoi luovuttaa maahanmuuttajat Libyan merivartiostolle. Näistä huolestuttavista tiedoista johtuen Italian merivartiosto lähetti Diciotti-aluksen varmistamaan Vos Thalassan miehistön turvallisuutta.

Il Primatonazionale kertoo, että laittomat siirtolaiset pelkäsivät tulevansa palautetuksi Libyan merivartioston haltuun ja uhkasivat miehistöä väkivallalla. Miehistö pakeni komentosillalle ja linnoittautui sinne. Italian hallituksella on tieto, että laittomat siirtolaiset lähestyivät komentosiltaa ja tässä vaiheessa Italian merivartioston alus Diciotti tuli paikalle noutamaan kapinoivat laittomat siirtolaiset.

Lähteet: Zeit OnlineDie Welt, Corriere della Sera, Il Primatonazionale

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa