Eurooppa Maahanmuutto

Laittomat siirtolaiset kävelivät miinakenttään Kroatiassa: yksi kuoli – VIDEO

Kuvakaappaus Youtube.

Poliisi ja miinanraivaajat pelastivat Saborskon kunnassa Kroatian sodan aikaiseen miinakenttään päätyneen laittomien siirtolaisten ryhmän. Yksi siirtolainen kuoli ja useita loukkaantui ennen evakuointia tapahtuneessa räjähdyksessä.

Kroatian sisäministeriö ilmoitti lausunnossaan, että joukko siirtolaisia ​​oli tullut laittomasti Kroatian alueelle ja päätynyt miinakenttään Saborskon kunnassa. Siellä yksi siirtolaisista kuoli astuttuaan räjähteeseen. Siirtolaisryhmän muut jäsenet loukkaantuivat räjähdyksessä mutta onnistuivat pakenemaan paikalta.

Helikopterietsintöjen aikana poliisit varoittivat siirtolaisia helikopterin kaiuttimien kautta englanniksi, että he olivat miinakentässä ja että nyt olisi hyvä pysytellä paikallaan odottamassa evakuointia.

Usean tunnin työskentelyn ja 500 metrin polun raivaamisen jälkeen kymmenen siirtolaista evakuoitiin ja heille annettiin humanitaarista apua.

Siirtolaisista kuusi on ilmaissut aikomuksensa hakea turvapaikkaa Kroatiasta kun taas muut henkilöt ovat loukkaantuneina sairaalahoidossa. Yksi heistä on loukkaantunut vakavasti.

Kroatian sisäministeriö ja poliisi ovat yrittäneet korostaa laittoman maahanmuuton vaaroja jo vuosien ajan ja varoittaneet erityisesti miinakentistä sekä ankarista talviolosuhteista vuorilla.

– Siirtolaisen kuolema on osoitus siitä, että Kroatiaan saapuminen rajanylityspaikan ulkopuolella on laitonta mutta lisäksi se voi olla erittäin vaarallista, sisäministeriöstä todettiin.

Lähde Kamenjar.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit