Eurooppa Maahanmuutto

Laittomat siirtolaiset koronakaranteenissa italialaisessa loistohotellissa

Kuva Pixabay.

Laittomien siirtolaisten koronakaranteeni neljän tähden hotellissa on maksanut jo 200 000 euroa.

Neljän tähden hotelli Covid-positiivisille laittomille siirtolaisille ja kaikille muille, jotka ovat joutuneet heidän kanssaan kontaktiin. Tämä tapahtuu Calabriassa, jonka rannikolle saapuu päivittäin vähintään sata laitonta siirtolaista, joista noin 5-10 prosenttia on Covid-positiivisia. Heidät sijoitetaan paikkoihin, joihin monet italialaiset eivät pääse koskaan elämänsä aikana, kuten neljän tähden Germaneto-hotelliin lähellä Catanzaroa.

Hotelli on tyylikäs rakennus, jossa on sisäuima-allas ja upeasti sisustettu aula. Huoneet ovat tilavia, tyylikkäitä, ja niissä on kylpyhuone ja ilmastointi sekä televisio. Tämä hotelli palveli aiemmin ohikulkevia bisnesmatkalaisia, mutta nyt bisnes- ja lomahotelli on muutettu Covid-hotelliksi.

70-paikkaisesta hotellista lähes koko tila on varattu laittomille siirtolaisille. Kun edellinen ryhmä on todettu ”vaarattomiksi”, heidät siirretään muualle, tila puhdistetaan ja huoneet täyttyvät uudelleen laittomista siirtolaisista. Tätä jatkuu niin kauan kuin meri on tyyni ja Pohjois-Afrikasta saapuvat siirtolaisveneet voivat liikennöidä Välimerellä.

Siirtolaisista joillakin on Covid, toiset ovat olleet kontaktissa Covidia kantavien kanssa. Vieraat viipyvät vähintään kymmenen päivää hemmoteltuina tässä ihanteellisessa italialaisessa lomaympäristössä, jonka kustannukset italialaiset maksavat.

Germanetossa käytetään päivittäin 65 euroa kutakin EU:n ulkopuolista kansalaista kohti. Kahden hengen huoneet 115 euroa, neljän hengen huoneet perheille 215 euroa. Iranilaisille tai irakilaisille, afgaaneille tai egyptiläisille tarjoillaan aamiainen, lounas ja illallinen räätälöityinä etnisten ryhmien rajoitteiden mukaan.

Hotelliasumisen kustannuksiin on lisättävä terveydenhoito, tamponit, lääkkeet sekä lääkäreiden ja sairaanhoitajien jokapäiväinen läsnäolo. Rakennuksessa on myös vartiointi pakenemisten välttämiseksi.

Loppujen lopuksi italialaisten maksama lasku on valtava. Pelkästään hotelli maksaa kesä- ja heinäkuun välisenä aikana noin 200 tuhatta euroa.

Ne, jotka kertovat tarinan Il Giornalelle, haluavat pysyä anonyymeinä.

– Karanteenialukset ovat täynnä, emmekä täällä enää tiedä mihin sijoittaa Covid-positiivisia siirtolaisia.

Mutta suurin ongelma on edelleenkin Euroopan unionin epäonnistunut toiminta laittomien siirtolaisten hallinnassa.

Tilaa
Ilmoita
guest
16 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
juha II

Italiassa on kommari haöllitus, joten ihmekös tuo! Suomen veronmaksajat maksavat tuonkin. ”Olkaamme siis suomalaisia.”

John Quiman

”Mutta suurin ongelma on edelleenkin Euroopan unionin epäonnistunut toiminta laittomien siirtolaisten hallinnassa.”

Salvini ei piiloutunut tuollaisen valittelun taa, vaan lopetti liikenteen. Ja siitähän EU:n suvakkijohto riemastui ja sätti Salvinin helvetin alimpaan rakoon, koska hän ratkaisi laittomien siirtolaisten ongelman kertaheitolla.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by John Quiman
Ilkka Mänttäri

Rajojen sulkeminen ja tulijoiden karkottaminen ilman syvemmälle menevää oikeudenkäyntiä voidaan rinnastaa itsepuolustukseen, vai onko itsepuolustuksestakin tullut laitonta, muuallakin kuin Suomessa. Lisäksi toimenpide on täysin laillinen.

John Quiman

Laiton saapuminen turvallisen maan kautta on riittävä peruste käännyttää saman tien takaisin, eli ei lasketa maahan.

Kun 2015 Torniossa kannettiin laittomien maahantulojoiden laukkuja sen sijaan, että olisi pysäytetty siihen, väitti Orpo, että on pakko ottaa vastaan.

Myöhemmin samainen Orpo sanoi, että olisi ne voinut käännyttää rajalla ja piti ilmeisesti itseään fiksuna, kun osasi 2015 huijata kansaa väittämällä, että on pakko laseka maahan. Noin karkeasti valehteleva valittiin sittemmin Kokoomuksen puheenjohtajaksi. No, olivatpa sitä kansankusettajat Stubb ja Katainenkin.

Työ, tuo tuttu sana

Tuo epäonnistuminen on tapahtunut jo siinä vaiheessa kun ylisuuri määrä tuettavia on otettu Euroopan maaperälle.
Esimerkiksi Suomen todellinen kotouttamiskyky lienee pienen kylän verran eli parisataa ihmistä vuodessa.
Meille on siis otettu yli satakertaisesti liikaa !

Eka Kettunen

Uutinen paljasti, että Suomen valtiolle niska limassa tienatut veroeurot käytetään hyvään tarkoitukseen. Toivottavasti pojilla on myös ilmainen wifi-yhteys ja Netflix käytössä ettei aika käy pitkäksi ?

Irmeli

Vain kallein on tarpeeksi hyvää…. Onhan kysessä aivokirurgit, raketti-insinöörit ja muut hyvän ja työteliään tulevaisuuden tuojat, meidän tunkkaisiin impivaaroihin. Ah sitä sivistyksen määrää…

Tuumailija

Kyllä mieltä lämmittää myös se, että Marinin laittomasti sopima tukiaispaketti menee tarpeeseen. Nyt tänne äkkiä näitä työvoimareserviläisiä paikkaamaan pulaa.

Kaino-Vieno Huttunen

Jonkin tässä laittomassa maahanmuutossa on pakko tuottaa jollekin enemmän kuin mikään muu. Eihän rikollisesti maahan tunkeutunut kehitysmaalainen, jolla on pelätty ja vaarallisena pidetty tartunta olisi muuten niin arvokas. Muuten karanteeni pistettäisiin pystyyn jossain käytöstä poistetussa vankilassa, sotilaskasarmissa tai jollakin asumattomalla saarella.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Kaino-Vieno Huttunen
Huru-ukko

Ei se käy. Britit yrittivät majoittaa entiseen sotilaskasarmiin, vaan oikeus totesi ettei se täytä normeja, liian vaatimaton kunniakansalaisten majoitukseen. Brittisotilaille kyllä vältti.

Burn it

Kunniakansalaisten ylläpito kustannusten lisäksi on huomioitava tuleva remontti tai koko hotellin purku.

Kata

Eikös se Kivitippukin sitten joutunu pikku remppaan kun herrat siellä ilkamoivat ja kokkailivat iloisesti,voi ah sitä onnea ja auvoa!

Jaspartou

Kyllä elvytysmiljarditkin näemmä löysi kohteensa, taitaa vielä ’maksajilla’ jäädä nelipäiväinen työviikkokin näkemättä.

kasimir

Sama tuli mieleen tuosta ”italialaisten maksamasta laskusta” että minkähän maalaisen veronmaksajan pussista ne rahat (osittain) loppujen lopuksi tulee. Ilman elvytysmiljardeja Italia ei välttämättä olisi noin antelias siirtolaisia kohtaan. Etenkin kun ne siirtolaiset jatkavat ennen pitkää kohti houkuttelevampaa pohjoista jättäen Italian rauhaan.

juu

Mitä väliä, EU Suomi kyllä maksaa kaiken.
Pitäähän rullahuulilla olla hyvät oltavat.

Jouni S.

Kyllähän tässä väistämättä tulee mieleen, että hyvä on nyt majoitusta tarjoilla, kun Suomikin laittoi nimensä EU-vekseliin. Samalla kuitenkin myös se, että tämähän loppuisi ilman muuta, kun rahaa siihen yksinkertaisesti ei vain olisi; näinhän täällä meilläkin vastataan monelle tarvitsijalle. Mutta sellaista tilannetta ei tässä asiassa voine tulla, kun EUn komission (ym ”päättäjien”) on tarve pitää yllä narratiivia siitä, kuinka hyviä ihmisiä ovat ja auttavat, olkoonkin, että aina toisten rahoilla.