Eurooppa Maahanmuutto

Laittomat siirtolaiset lakossa Pariisissa – syyttävät työnantajaa sietämättömistä työolosuhteista

Kuvituskuva. Kuva Jean-Louis Zimmerman / Flickr / CC BY 2.0

Pariisissa noin 40 laitonta siirtolaista on ollut jo kaksi kuukautta lakossa. Lakkoilijoiden mukaan työnantaja kohtelee heitä kuin orjia.

Pariisissa noin 40 laitonta siirtolaista on ollut lakossa kesäkuun 11. päivästä alkaen, koska he kokevat kuriiripalvelu Chronopostin kohtelevan heitä kuin orjia. Lakkoilijat ovat pystyttäneet telttaleirin Chronopostin toimiston eteen Alfortvillessä Pariisissa, raportoi AFP.

Lakkoilijat syyttävät Chronopostia sietämättömistä työolosuhteista ja siitä, että yhtiö käyttää hyväkseen heidän paperitonta statusta.

Laittomien siirtolaisten mukaan työpäivät ovat liian pitkiä, heidät pakotetaan kantamaan raskaita kuormia ja he joutuvat tekemään jopa yötyötä. Kieltäytyjät saattavat menettää työnsä.

Koska monilla lakkoilevista siirtolaisista ei ole työlupaa, he käyttävät kavereidensa tai perheenjäsentensä työlupia. Paperit käytetään tehokkaasti hyödyksi, sillä kaksi tai jopa kolmekin henkilöä saattaa toimia samoilla dokumenteilla.

Chronopost kiistää olevansa syyllinen tilanteeseen ja toteaa laittomien siirtolaisten toimivan heidän alihankkijansa alaisuudessa.

  • 827
    Shares

Liity kannattajajäseneksi