Eurooppa Maahanmuutto

Laittomat siirtolaiset pyrkivät veneillä Kanaalin yli Britanniaan – entinen sisäministeriön virkailija syyttää rannikkovartiostoa taksipalvelusta

Dover. Kuva Kham Tran / Flickr / CC BY 2.0
Laittomat siirtolaiset pyrkivät nyt veneillä meren yli Ranskasta Britanniaan. Entinen sisäministeriön virkailija vaatii hallitusta palauttamaan siirtolaiset välittömästi Ranskaan.

Britanniassa kasvavaa huolta herättää lisääntynyt laittomien siirtolaisten maahantulo veneillä Kanaalin yli Ranskasta. Pelkästään joulupäivänä maahan saapui 40 laitonta siirtolaista viidellä veneellä, ja lisää laittomia siirtolaisia rantautui Kentiin torstaina.

David Wood, entinen sisäministeriön korkea virkamies sanoo, että ”Britannian rajavartiostoa ja pelastusaluksia käytetään siirtolaisten taksipalveluna”.

– Se on poistanut järjestäytyneeltä rikollisuudelta riskit. He tietävät, että ei tarvitse päästä Kanaalin yli maihin saakka, riittää kun pääsee puoleen väliin, ja siirtolaiset viedään perille.

Hänen mukaansa laiton siirtolaisuus Kanaalin yli täytyy pysäyttää, muutoin se tulee vain pahenemaan.

– Se tulee laajenemaan. Vastaus on palauttaa heidät Ranskaan saman tien kun heidät on noukittu ylös.

Konservatiivien parlamenttiedustaja Tim Loughton muistutti myös nykyisten menettelytapojen aiheuttamista ongelmista.

– Näyttää taas siltä, että annamme helläotteisen vaikutelman, hän muistutti. Tällä hän viittasi muun muassa meripelastustoiminnan aikaan saamaan houkuttimeen.

Britanniaan on saapunut Kanaalin yli marraskuun alusta lukien 300 laitonta siirtolaista, joista 180 on hakenut turvapaikkaa.

  • 373
    Shares