Eurooppa Maahanmuutto

Laittomat siirtolaiset väittävät Kroatian rajavartioston ottaneen ”kovat otteet” käyttöön

Kuva Max Pixel.
Siirtolaiset, jotka olivat matkalla Bosnian läpi Kroatiaan päästäkseen syvemmälle Eurooppaan, ovat julkistaneet kuvia ja videon teoista, joita väitetään Kroatian poliisin tekemiksi.

Brittilehti Guardianin julkaisemassa videossa ja kuvissa kerrotaan laittomien siirtolaisten tarina laittomasta rajanylitysyrityksestä. Kolmen kuvissa ja videolla esiintyvän henkilön kerrotaan tulevan Algeriasta, Syyriasta ja Pakistanista. He halusivat Bosnian läpi Kroatiaan. Kroatiassa heidät kertomuksen mukaan pahoinpideltiin rajavartion toimesta. Lopulta joukosta oli lähetetty takaisin Bosniaan.

– Kroatian poliisi kiduttaa meitä. Ne rikkovat meiltä luut, kertoo mies, jonka kasvot ovat veren peitossa. Guardian on keskustellut alueella 50 henkilön kanssa. Näistä 35 ilmoitti joutuneensa poliisin uhriksi.

Poliisijoukon pahoinpitelemä

Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun Kroatian rajavalvontaa syytetään väkivallasta. Jo elokuussa eräs mies ilmoitti kokemastaan. Hän oli ollut erään siirtolaisryhmän mukana, kun hänen kertomansa mukaan kymmenen poliisin joukko oli piirittänyt hänet. Poliisit olivat ensin ottaneet häneltä rahat, puhelimen ja vaatteet. Sitten he olivat kertoman mukaan pahoinpidelleet hänet.

Poliisin kärsivällisyys on joutunut koville siirtolaismassojen paineessa

Kroatian poliisin kärsivällisyys on joutunut Bosnian vastaisella rajalla useasti koetukselle. Viime kesänä 200 laitonta siirtolaista yritti väkivalloin Kroatian rajan läpi matkallaan kohti Länsi-Eurooppaa. Kroatian poliisi onnistui torjumaan siirtolaiset kyynelkaasun avulla.

Raporttien mukaan Kroatian rajalla odottaa kärsimätön 20 000 siirtolaisen joukko pääsyä Keski-Eurooppaan ja Pohjoismaihin.

– Nyt tulevat ihan muut – ei enää perheitä, ja naisia on vain nimeksi. Yli 95 prosenttia näistä siirtolaisista on miehiä, jotka haluavat tehdä läpimurron puukoin aseistautuneina. Erästä rajapoliisia on jo puukotettu, kertoi Kroatian sisäministeriön virkamies aiemmin syksyllä.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa