Eurooppa Maahanmuutto

Laittomat siirtolaiset virtaavat Kroatiaan – ”Raja on kuin sveitsiläinen juusto”

Vrgorac, Kroatia. Kuva Dreizung / Wikimedia Commons / CC BY-SA 2.0

Itäisen Kroatian asukkaat ovat syvästi huolissaan Bosnia-Hertsegovinasta suuntautuvan kolmansien maiden siirtolaisten virran vuoksi.

Kroatialaisen Vrgoracin kaupungin asukkaita huolestuttaa alueella olevat lukuisat laittomat siirtolaiset, jotka syyllistyvät rikoksiin, kertoo kroatialainen Dnevnik.

– Soitan ministeri Božinovićille [Davor Božinović, sisäministeri], jotta hän tulisi käymään täällä jonain iltana nähdäkseen, että raja on kuin sveitsiläinen juusto, eräs paikallinen asukas sanoo.

Orahin kaupungin asukas Mate Vujčić kertoo, että pahinta on turvattomuuden tunne omassa kotimaassaan.

– Me emme ole turvassa, Bosnia-Hertsegovinan rajan tuntumassa asuva mies toteaa.

Asukkaiden mukaan kaupungit eivät ole turvallisia siirtolaisvirran vuoksi. Tapahtuu rikoksia.

– Nykyään lukitsen autoni aina ja pidän avaimia mukanani. Ennen näin ei koskaan tarvinnut tehdä. Meillä on myös vahtikoira turvanamme, Mijo Jelavić Potprologista kertoo. Viime viikonloppuna laiton siirtolainen varasti hänen äitinsä auton ja tuhosi sen. Vahingot ovat noin 5300 euroa.

Asukkaat ovat vaatineet sotilaiden tuomista rajalle ottamaan tilanne haltuun. Vrgoracin pormestari Ante Pranić näkee asian vakavana, mutta ei tue sotilaallista väliintuloa. Sen sijaan hän kutsuu Euroopan unionia apuun.

– Tilanne on vakava, mutta emme saa olla hysteerisiä. Ongelma on kaikille rajakaupungeille yhteinen, mutta ensisijaisesti tämä on ongelma EU:n pakolaispolitiikalle, pormestari sanoo ja jatkaa, että asia on nostettava esille EU-tasolla.

  • 367
    Shares

Liity kannattajajäseneksi