Eurooppa Maahanmuutto

Laittomat siirtolaiset yrittivät murtautua Kreikasta Makedoniaan

Kuva Pixabay

Kreikassa laittomien siirtolaisten keskuuteen levinnyt huhu rajan avaamisesta Makedonian ja Kreikan välillä on saanut aikaan mellakoita ja epäjärjestystä, kun laittomat siirtolaiset ovat pyrkineet rajalle ja edemmäs Eurooppaan.

Laittomien siirtolaisten keskuudessa levisi internetin kautta huhu, jonka mukaan raja Makedonian ja Kreikan välillä olisi auki, kertoo Kronen Zeitung. Huhun seurauksena sadat siirtolaiset yrittivät rynnistää rajalle, ja muun muassa Ateenan rautatieasema on ollut kaaoksen vallassa laittomien siirtolaisten rynnättyä sinne vaatimaan ilmaista kuljetusta rajalle.

Kreikan poliisi on toistaiseksi saanut pidettyä tilanteen hallinnassa, vaikka mellakoiden hillitsemiseksi onkin tarvittu kyynelkaasua. Poliisi on arvostellut laittomia siirtolaisia naisten ja lasten käyttämisestä ihmiskilpenä.

Vuonna 2015 alkaneen suuren siirtolaisvyöryn aikaan Kreikan ja Makedonian välille on rakennettu valvottu raja-aita. Maiden läpi kulkee niin sanottu Balkanin siirtolaisreitti, joka alkaa Kreikasta ja kulkee Makedonian ja Serbian kautta Unkarin ohi syvemmälle Eurooppaan.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit