Muu maailma

Laittomien siirtolaisten vene onnistui pääsemään Australian rannikolle ensimmäisen kerran neljään vuoteen – kaikki pidätettiin

Stop the boats - Operation sovereign borders. Kuva muokattu Australian hallitus / Wikimedia Commons / CC BY-SA 3.0

Ensimmäistä kertaa neljään vuoteen Vietnamista saapuneiden laittomien siirtolaisten vene on onnistunut pääsemään Australian rannikolle. Kaikki aluksella olleet siirtolaiset on pidätetty.

Stop the boats – Operation sovereign borders. Kuva Australian hallitus / Wikimedia Commons / CC BY-SA 3.0

Tähän saakka Australian merivoimat ovat onnistuneet estämään laittomien siirtolaisten rantautumisen. Nyt 15 laitonta siirtolaista onnistui kiertämään valvontaverkon – ensimmäisen kerran neljään vuoteen – ja ajamaan kalastusaluksella Australian koillisosan rannikolle, kertoo italialainen ANSA.

Hallituksen sisäministerin Peter Duttonin mukaan kyseessä on turvallisuusrikos. Kaikki laittomat siirtolaiset on pidätetty, ja poliisi on valmiina uusien maahantuloyritysten varalta.

Australian tiukkaa siirtolaispolitiikkaa, joka tunnetaan termillä ”No Way”, on mainostettu erinomaisena esimerkkinä siirtolaisvirtojen hallinnasta. Australia kerää kaikki maasta turvapaikkaa hakevat Papua-Uusi-Guineaan sekä Naurun saarelle odottamaan turvapaikkapäätöstä.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa