Eurooppa Rikos

Länsi-Ruotsissa useissa kaupungeissa raketti-iskuja


Länsi-Ruotsissa erilaiset raketti-iskut ovat kiihtyneet torstai-iltapäivän ja illan aikana sellaisiin mittasuhteisiin, että jopa poliisin mukaan leikki on kaukana.

Uusruotsalaiset ovat ampuneet raketeilla raitiotievaunuja, busseja, laivoja, kouluja, pelastuslaitoksen henkilökuntaa ja aivan sivullisia ihmisiä. Göteborgin alueen poliisin tiedottaja Hans Lippens kertoo, että tilanne on nyt todella paha ja on vain ajan kysymys milloin joku sokeutuu tai loukkaantuu muuten vakavasti.

Göteborg on tällä hetkellä pahin alue. Siellä tehtiin torstaina klo 18-21.00 välisenä aikana yli 30 ilmoitusta poliisille kohtiampumisista. Mutta ilmoituksia virtaa poliisille käytännössä kaikista Länsi-Ruotsin kaupungeista kuten esimerkiksi Boråsissa, jossa eilen ammuttiin 4-vuotiasta tyttöä raketilla. Tytön sokeutuminen oli lähellä.

Boråsin tapauksessa uusruotsalaiset ampuivat raketteja bussipysäkille, jossa oli useita lapsia. Niinikään ilmoituksia tulee Partillesta, Kungälvistä, Skarasta, Halmstadista ja Trollhättanista. Kaikissa tapauksissa kaava on suhteellisen samanlainen, raketti ammutaan sokkona tai ”singolla” päin ihmisjoukkoa.

– He heittävät raketteja ratikoihin, laivoihin ja sisälle kauppoihin. Rakettien liikettä ei voi mitenkään hallita kun se ammutaan ja kohta joku loukkaantuu, Lippens kertoo.

Esimerkiksi jokialus Älvsnabben joutui todelliseen ristitulitukseen kun se saapui Hisingessä satamaan. Myös useita ratikoita joutui tulitukseen ja yksi keskeytti kulun kuskin päätettyä jatkamisen olevan liian vaarallista. Klo 22.00 aikaan joutui Biskopsgårdenissa huoltoasema tulituksen kohteeksi ja henkilökunta joutui lukitsemaan aseman ovet hetkeksi. Useiden ihmisten parvekkeille on ammuttu raketteja ja avoimista ikkunoista on yritetty heittää raketteja sisälle huoneistoon.

Poliisin mukaan ihmiset pelkäävät tällä hetkellä todella, sillä kukaan ei voi mitenkään ennustaa milloin osuu kohdalle. Poliisi on tilanteen takia voimaton, ketään ei ole otettu kiinni missään ja Lippens toivoo vanhempien katsovan nuortensa perään. Ainoa mistä ollaan varmoja, että kyseessä on nuorukaisia.

Tilanne monilla alueilla on siis hengenvaarallinen. Ampumiset ovat levinneet usealle alueelle, joka on tyypillinen autopaloissakin. Kun palot roihuavat hetken aikaa jollain alueella niin ne leviävät yleensä kulovalkean tavoin muuallekin. Rakettiampumissa on mielenkiintoista se, että tekijöiden tiedetään olevan nuorukaisia. Herää kysymys mistä he saavat rakettinsa.

Kansalainen seuraa tilannetta ja raportoi jos tilanne kasvaa mellakaksi.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit