Kotimaa Politiikka

Lapin PS-Nuoret: Rovaniemi on suomalainen ja pysyy sellaisena

Rovaniemi. Kuva Wikimedia Commons.
Lapin Perussuomalaiset Nuoret tuomitsee jyrkästi ulkoministeriön maakuva-asiantuntijan kommentin Ylelle Rovaniemen kaupungin uudesta markkinointivideosta, josta hän harmittelee Rovaniemen näyttävän ”todella valkoiselta”.

Lapin PS-Nuoret ei hyväksy ulkoministeriön maakuva-asiantuntijan Meira Papin väitettä, että Rovaniemestä pitäisi antaa monietninen kuva kansainvälisyyden nimissä. Piiri katsoo, että suurimpia syitä Rovaniemen suosiolle matkailussa on sen suomalaisuus ja turvallisuus.

– Pidän käsittämättömänä ja suorastaan törkeänä, että Rovaniemi pitäisi muuttaa mainoskuvastossa monietnisemmäksi ja monikulttuurisemmaksi kaupungiksi, vaikka se on hieno kaupunki juuri sellaisenaan, suomalaisena ja suomalaisten kaupunkina Lapissa, jyrähtää piirin puheenjohtaja Johannes Sipola.

Muualla Euroopassa tapahtuneet terrori-iskut ovat luoneet imago-ongelmia monille suurille kaupungeille matkailussa.

– Rovaniemen kaupungin viestinnässä pitää sen sijaan kuvata kaupunkia vielä enemmän suomalaisena ja lappilaisena. Se on loistava tapa viestiä turvallisesta paikasta viettää perhelomaa, kun niin monissa eurooppalaisissa kaupungeissa ihmishenkiä on uhrattu terrorismille ja rikollisuudelle monikulttuurisuuden epäpyhällä alttarilla, jatkaa piirin varapuheenjohtaja Matti Haapala.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit