Kotimaa Rikos

Lapseen kohdistuneet seksuaalirikokset Turussa toivat yli kaksi vuotta ehdotonta

Turun oikeustalo. Kuva Petri Saarela.

Varsinais-Suomen käräjäoikeus tuomitsi vuonna 1994 syntyneen Amar N. Taher Taher -nimisen miehen kahden vuoden ja yhden kuukauden ehdottomaan vankeusrangaistukseen raiskauksesta ja törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä vuonna 2017 Turussa. Käräjäoikeus hylkäsi syytteen toiseen asianomistajaan kohdistuneesta raiskauksesta vuonna 2020.

Oikeus katsoi tulleen näytetyksi, että Amar N. Taher Taher oli pakottanut tekoaikana 15-vuotiaan asianomistajan sukupuoliyhteyteen käyttämällä väkivaltaa.

Taher ja asianomistaja olivat tutustuneet sosiaalisessa mediassa ja tavanneet Taherin asunnolla, jossa mies asianomistajan kielloista ja vastustuksesta huolimatta oli asianomistajan kanssa oraali- ja emätinyhdynnässä. Oikeuden mukaan teossa käytetty väkivalta oli vähäistä.

Taher velvoitettiin suorittamaan asianomistajalle korvaukseksi kärsimyksestä 5000 euroa, tilapäisestä psyykkisestä haitasta 6000 euroa ja sairaanhoitokuluina 586 euroa.

Lisäksi Taher tuomittiin korvaamaan valtiolle sen varoista maksettavaksi määrätyt todistelukustannukset sekä rikosuhrimaksu.

Syyte toiseen asianomistajaan kohdistuneesta raiskauksesta hylättiin, koska asianomistajan kertomusta ei pidetty Taherin kertomusta luotettavampana eikä asianomistajan kertomuksen tueksi käräjäoikeuden näkemyksen mukaan esitetty riittävästi muuta näyttöä.

Taherin esittämä vaihtoehtoinen tapahtumien kulku yhteisymmärryksessä tehdystä yhdynnästä jäi varteenotettavaksi vaihtoehdoksi, minkä vuoksi syyte hylättiin.

Asia käsiteltiin asianomistajien pyynnöstä yleisön läsnä olematta, koska käsittelyyn liittyi erityisen arkaluonteisia heidän yksityiselämäänsä liittyviä seikkoja. Samalla perusteella jutun asiakirjat ja ratkaisulopputulosta lukuunottamatta julistettiin 60 vuodeksi salaisiksi.

Taherin oikeudenkäyntikulut 4160 euroa jäävät valtion vahingoksi.

Asianomistajien oikeudenkäyntikulut olivat yhteensä 3716 euroa, mistä Taher joutuu korvaamaan valtiolle 1807 euroa.

Tilaa
Ilmoita
guest

18 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Hellman

Amar Taher Nuraddin. On hänen koko nimi. Mutta henkilötodistuksessa näin lukee. Amar N. Taher Eli lyhenne. Ja tiedoksi Amar ei ole syytön eikä koskaan ollut syytön ja tämä ei ole hänen ensimmäinen raiskaus juttu. Vaan monta kertaa toistunut jatkuvasti. Amar Nuraddin Taher on Irakilainen hänen äiti on arabialainen ja isä on kurdi. Hän on Kirkukin kaupungissa syntynyt vuonna 1992. Hänen perhe lähtivät Irakista vuonna 2000 jälkeen ne asui Kreikassa Ateenassa. Amari tuli Suomeen yksin vuonna 2013 silloin hän oli 21 vuotta vanha. Koska ala ikäisten raiskaaminen oli hänen ammattinsa niin hän sai paljon ala ikäisiä tyttöjä vei heidät kotiin ja tehnyt mitä hän halunnut, mutta suurin osa ei ole ilmoittanut tai ei ole tehnyt rikosilmoituksen, koska maahanmuuttajat pelkäävät tehdä rikosilmoituksen uskonnon ja maineen takia ja osa pelkää edes puhua asiasta vanhemmilleen sitä seuraukset ovat kauheat. Ja tiedoksi Amar Krrikassakin raiskannut ala ikäisiä ennen Suomeen tuloon hänellä oli näitä ongelmia sen takia hänen perhe lähetti hänet yksin Suomeen ja ne jäi Kreikassa. Nyt Amar Nuraddin Taher kun tiesi hän joutuu vankilaan ja maksamaan korvauksia ja kun vankilasta pääsee pois hänet karkotetaan Suomesta suoraan Irakiin niin hän jotenkin onnistui ostamaan kallis auton rahoituksella ja pakeni ennen kun hänen oikeudenkäynti tulee. Nyt Amar Nuraddin Taher on Irakissa ja valtio maksaa kaiken vero rahoilla nää korvaukset. Auton maksu en tiedä kuka maksaa.

Viimeksi muokattu 6 päivää sitten by Hellman
Ani

Kerta toisensa jälkeen hämmästyttää noiden miesoletettujen täydellinen kykenemättömyys normaaliin ihmisten väliseen seksiin, johon kuuluu kunnioitus, itsemääräämisoikeus, hellyys, erotiikka, molemminpuolinen nautinto ym. Raiskaukset ja anaaliraiskaukset, naisen esineellistäminen on maton kumartajien ”normaali”. Sama lopulta onko anaali ihmisen vai eläimen.

Seppo-Sisko

Miksi kukaan haluaa tutustua näihin?

Eikö nuorilla ole enää itsesuojeluvaistoa?

Vaikka raiskaus on tekijän syy, pitäisi nuorilla olla sen verran rakkautta itseään kohtaan, että välttelevät kaikkea kanssakäymistä näiden kanssa.

Normaali ihminen ei pidä krokotiiliäkään lemmikkinä.

Kata

Tässä se ongelma onkin koska itsesuojeluvaisto on hävinnyt nuoremmista ikäpolvista ja jopa vanhemmista batikhäxaneista.Mistä johtuu niin se on varmaankin taustat ja tuuba jota syötetään jatkuvasti valtamedioista.
Toisaalta individualismi on niin huipussaan,sen näkee tikkitokkien pätkissä että varsinkin nuorille se oma keho ja naama, niitä laitetaan julki suunnattomia määriä ja ilmeet jopa alaikäisillä on mitä on…tunnen suurta suuttumusta missä vanhemmat?Eikö valvota yhtään mitä joku 13v tekee??Kyllä se on vanhemman velvollisuus vaikka se lapsi kuinka napisisi niin sillai teini tekee!Rajat on rakkautta!
Sitten käy että joku kehuu ja kehuu ja sitten ollaankin jo toimissa vaikka ei se lapsi sitä silti ajatellut MITEN käy!KOSKA se itsesuojeluvaisto puuttuu!

Otto Flick

Ja hovi pudottaa taas nollaan.

John Quiman

Jos ei vaikka pudottaisi, muistaa kuitenkin lähettää laskun veronmaksajille eli elä säästeliäästi, että saat maksetuksi tuonkin oikeudenkäynnin ja siitä syntyvät korvaukset ym.

kasimir

Ja Suomeenkin otetaan yhä lisää siirtolaisia, vaikkei edellisetkään sopeudu, saati kunnioita maan tapoja ja kansalaisia. Joku idealistinen, lapsenomaisesta moku-utopiastaan tiukasti kiinni pitävä punavihreä, kuten vaikkapa Ohisalo, voisi vastata pariin vilpittömään kysymykseen: Näettekö Suomen sisäisen turvallisuustilanteen paranevan lähivuosina ja -tulevaisuudessa?
Mikä mahtaa olla sellainen piste, jonka jälkeen kotoutuminen onnistuu ja asiat paranee Suomessa? Missä vaiheessa on odotettavissa sellainen kehityssuunta, että raiskaukset vähenevät,mamut työllistyvät ja siirtolaiset omaksuvat suomalaiset arvot kuten naisten kunnioitus, sateenkaariväen kunnioitus, kantisten kunnioitus? Milloin heistä tulee integroituneita kunnon kansalaisia? Milloin nuo muslimimaiden mamut oppivat tavoille ja tämä skeida loppuu? Millä keinoin Suomesta saadaan tehtyä se monikulttuurinen ihanneyhteiskunta, jota punavihreät ovat vuosikaudet peräänkuuluttaneet? Tämä päänsilitys ja lässytys ei ole auttanut tähänkään asti – päinvastoin, olemme viestineet tulijoille että tehkää mitä lystäätte, inhoamme itsekin maatamme ja kansaamme.
Olemme nyt katselleet mm somalien touhuja jo 30-35 vuotta ja meillä on jo kolmannenkin polven somaleita jotka ovat syntyneet Suomessa ja virallisesti täysin suomalaisia. Millä logiikalla ja millä perusteella voimme olettaa että esim kymmenen vuoden päästä meillä olisi asiat jotenkin yhtäkkiä paremmin näiden mamujen suhteen? Rikokset, työttömyys, turvattomuus ja segregaatio ovat vain lisääntyneet tässä sitä mukaa kun mamut ovat saaneet ”asettua taloksi” kaikessa rauhassa. Vieläkään ei ole mitään puhetta, että josko meidän sopeuttamismetodeissa olisi jotain korjattavaa. Jatkamme vuodesta toiseen tällä paskalla linjalla, joka ennemminkin vieraannuttaa mamuja suomalaisesta yhteikunnasta ja niistä kauniista tavoitteista monikulttuurisesta rikkaudesta ja utopiasta.
Aidosti sotatraumoja kokeneet vietnamilaiset kyllä sopeutuivat ja vieläpä saman tien. Silloin Suomessa ei juuri ollut kokemusta ja tietoa kototuttamisesta ja monet asiat varmasti tehtiin väärin. reilu 40 vuotta sitten ei ollut niin helppoa tulla tänne, kuin nykyään. Silti vältyttiin suuremmilta ongelmilta (puolin ja toisin) ja vaikka ajan henki oli tuolloin konservatiivisempi, ei rasismia juuri ollut. Ei voi kuin hattua nostaa, ovat sen verran unelmamamuja kyllä.
Ylen jutussa 2 vuoden takaa toimittaja tivaa väen väkisin haastateltavaltaan, vietnamilaiselta Tran Minh Canhilta, josko tämä on kohdannut rasismia ja Canh sanoo, ettäon itse selvinnyt ilman pahempia välikohtauksia. Hän muistaa ainoastaan yhden kerran 90-luvulta, kun tuntematon mies alkoi solvata häntä bussissa. Kun Canh ei vastannut, solvaaja alkoi töniä. – Hän kysyi, oletko kuuro, etkö osaa suomea? Vastasin hänelle, että osaan”. Näin siis lama-ajan Suomessa 30 vuotta sitten. Tähän kun ottaa verrokiksi irakilaiset ”paska puuro” – puheet, puhumattakaan raiskauksista, murhista ja rasismista niin on kyllä härskiä tekstiä. Myötähävettää ja vituttaa. Näiden, vuosien 2015-2016 aikana tulleiden ”pakolaisten” kanssa ei tule koskaan olemaan samanlaista symbioosia ja harmoniaa kuin vietnamilaisten kanssa. Ei, ellei jotain muutosta ala tapahtumaan jo pikku hiljaa HEIDÄN osaltaan. Me olemme osuutemme hoitaneet – ja liikaakin. Ei meillä asiat muutu parempaan jatkossakaan. Asenteet suomalaista yhteiskuntaa kohtaan pitää muuttua.

Ylen juttu vietnamilaisista: https://yle.fi/uutiset/3-10909626
Luuleeko joku, että Suomessa pidettävät pride-kulkueet ja median sateenkaariylistys ja tämä yksisuuntainen rasismipropaganda saa muslimimaista tulleiden asenteita muuttumaan? Näinkö edistetään integraatiota tai parannetaan vähemmistöjen asemaa? Unohtamatta tietenkään Pää.Olkapäät-Peppu -laulatusta ja avainten kilistelyä. Kaikki tämä julmettu sateenkaari- ja rasismivouhotus on suunnattu meitä kantiksia kohtaan, ihan kuin me tarvitsemme jotain ylhäältä annettua ohjeistusta ja käyttäytymismalleja ja MEIDÄN käytöstä pitäisi hillitä tai muuttaa. Ihan kuin ME olisimme jokin uhka näille vähemmistöille!

John Quiman

Niin, sen rasismivouhotuksen tarkoitus ei ole helpottaa oikeauskoisten tai muuten värikkäiden sosiaaliturvapaikanhakijoiden kotoutumista, vaan ainoastaan kotouttaa suomalaisia oikeauskoisten tavoille.

Rullattu

Miettikääpä, kun olitte 15 vuotias, olistteko missään tapauksessa lähtenyt ilman mitään varauksellista islamistin luokse.
Eniten ottaa aivoon että tuo raha otetaan veronmaksajien lompakosta.
Minä olin 15 vuotiaana jo töissä enkä ikinä olisi hlvetti sekaantunut karvaranteisiin.

John Quiman

Vaikea sanoa, sillä kun olin 15-vuotias, en ollut nähnyt elämäni aikana kuin yhden sysimustan afrikkalaisen. Kyseinen afrikkalainen oli K-kaupassa töissä. Sitä kävi moni ihmettelemässä, mutta en kuullut ainuttakaan rasistiseksi katsottavaa lausahdusta tai muutakaan haloota. Oli vaan eksoottinen erikoisuus, joka herätti uteliaisuuden, kun oli tilaisuus nähdä sellainen.

Nämä nykyiset sosiaaliturvapaikanhakijat ovat onnistuneet hankkimaan sen verran tuomioita ja tähän mennessä, että tuskin kukaan nuori nainen tai mieskään menisi yksin niiden mukaan, jos valtamedia hoitaisi virkaansa ja tiedottaisi ihmisille tärkeistä asioista.

Ilkka Forsten

Onk onk onko taher taher, puh puh puhevikainen ja än änkyttää, vai mik mik miksi hänen nimessään on kak kak kaksi kertaa taher ? Syytön hän tietysti on koska kyseessä oli yhteisymmärryksen yhdyntä joka pitää salata 60 vuodeksi.

Hellman

Amar Taher Nuraddin. On hänen koko nimi. Mutta henkilötodistuksessa näin lukee. Amar N. Taher Eli lyhenne. Ja tiedoksi Amar ei ole syytön eikä koskaan ollut syytön ja tämä ei ole hänen ensimmäinen raiskaus juttu. Vaan monta kertaa toistunut jatkuvasti. Amar Nuraddin Taher on Irakilainen hänen äiti on arabia ja isä on kurdi. Hän on Kirkukin kaupungissa syntynyt vuonna 1992. Hänen perhe lähtivät Irakista vuonna 2000 jälkeen ne asui Kreikassa Ateenassa. Amari tuli Suomeen yksin vuonna 2013 silloin hän oli 21 vuotta vanha. Koska ala ikäisten raiskaaminen oli hänen ammattinsa niin hän sai paljon ala ikäisiä tyttöjä vei heidät kotiin ja tehnyt mitä hän halunnut, mutta suurin osa ei ilmoittanut tai ei ole tehnyt rikosilmoituksen, koska maahanmuuttajat pelkäävätä tehdä rikosilmoituksens uskonnon ja maineen takia ja osa pelkää edes puhua asiasta vanhemmilleen sitä seuraukset ovat kauheat. Ja tiedoksi Amar Krrikassakin raiskannut ala ikäisiä ennen Suomeen tuloon hänellä oli näitä ongelmia sen takia hänen perhe lähetti hänet yksin Suomeen ja ne jäi Kreikassa. Nyt Amar Nuraddin Taher kun tiesi hän joutuu vankilaan ja maksamaan korvauksia ja kun vankilasta pääsee pois hänet karkotetaan Suomesta suoraan Irakiin niin hän jotenkin onnistui ostamaan kallis auton rahoituksella ja pakeni ennen kun hänen oikeudenkäynti tulee. Nyt Amar Nuraddin Taher on Irakissa ja valtio maksaa kaiken vero rahoilla nää korvaukset. Auton maksu en tiedä kuka maksaa.

Vieno Huttunen

”Taherin oikeudenkäyntikulut 4160 euroa jäävät valtion vahingoksi. Asianomistajien oikeudenkäyntikulut olivat yhteensä 3716 euroa, mistä Taher joutuu korvaamaan valtiolle 1807 euroa.”

Itse asiassa nuo 1807 euroakin jäävät valtiolle – eli veronmaksajalle. Näitä lukuja jo vuosikaudet ihmeteltyäni olen päätynyt vähän niihin johtopäätöksiin, ettei tälle ongelmalle tehdä mitään, koska se on jolle kulle hyvä bisnes. Vapaaksi päästyään Taharrush on vielä nuori mies ja ehtii tuottaa tälle jolle kulle vielä mukavasti kahisevaa.

John Quiman

Käytännössä on niin, että kun erilaiset taherit rötöstelevät, saavat suomalaiset rangaistuksen maksujen muodossa.

Jouni S.

”Me” tienataan tällä, mutta… ”te” maksatte! Terveisin J. Käteinen & Co,

Kata

Taher tahersi tuhertaen eikä käyttäny palio väkivaltaa…case closed.
Reilu kymppitonni,not bad,we pay.
Mutta onko mitään tietoa monesko uksittaistappaus sitten 2015…?Ja summa summarumia tiedossa?Olis hyvä nähdä joskus kokonaisuus!
Tuskin ikinä annetaan oikeita lukuja…ainakaan niin kauan kuin tämä laita maatamme ohjaa..paapuurin porukka.

Jussi Hämäläinen

Miks ma olla nii ullattunut?

Ilkka Forsten

Sa puhuta sama kielli ku taher, hänkin olla ullattunut.