Eurooppa Maahanmuutto

Lars Vilks haudattiin nimettömään hautaan

Kuva: Wikimedia Commons/CC-BY-SA-3.0

Muhammed-pilakuvistaan tunnettu ruotsalainen taiteilija Lars Vilks on haudattu salaiseen paikkaan. Muslimien vainon kohteeksi joutunut Vilks siunattiin perjantaina hautaan, mutta virallista hautamuistomerkkiä hänellä ei ole. Aiheesta kirjoitti norjalainen toimittaja Hege Storhaug, joka tunnetaan myös islam-kritiikistään ja Suomessa erityisesti kirjastaan Islam – yhdestoista vitsaus (Kiuas Kustannus, 2021).

Lars Vilks kuoli lokakuun alussa auto-onnettomuudessa kahden henkivartijansa kanssa, kun häntä kuljettanut panssaroitu auto ajautui tuntemattomasta syystä vastaantulijoiden kaistalle ja törmäsi kuorma-autoon. 

Vilks päätyi muslimien vainoamaksi piirrettyään vuonna 2007 kuvia otsikolla ”Muhammed liikenneympyräkoirana”. Tuohon aikaan Ruotsissa oli muotia laittaa koirapatsaita liikenneympyröiden koristeiksi. Muslimit raivostuivat kokiessaan profeettaansa loukatun ja Al Qaida -järjestö lupasi 100 000 dollarin tapporahan Vilksistä. Hänestä tulikin Ruotsin tarkimmin vartioitu siviilihenkilö loppuiäkseen.

Vuonna 2015 Vilksiä kohtaan tehtiin murhayritys Kööpenhaminassa sananvapautta käsitelleessä keskustelutilaisuudessa. Kolme poliisia haavoittui muslimiterroristin luodeista ja yleisössä ollut 40-vuotias mies kuoli, mutta Vilks säilyi vahingoittumattomana. Vähän myöhemmin Lars Vilks vieraili Suomessa sananvapauden lähettiläänä.

Muslimien viha Vilksiä kohtaan ei laantunut edes hänen kuolemansa jälkeen, vaan arabian- ja turkinkielisen median kommenttipalstat sekä sosiaalinen media ovat olleet täynnä vihaa ja vahingoniloa. Oli siis syytä olettaa, että hänen hautansa saattaisi joutua merkittävän ilkivallan kohteeksi. Näin ollen hänen haudallaan ei ole muistomerkkiä.

– Ymmärtävätkö poliitikot miten syvän symbolista tämä on, Hege Storhaug kysyy tekstinsä lopuksi.

– Eurooppalaiset eivät saa rauhaa edes kuolemansa jälkeen.

 

Lähteet: Human Rights Service, Suomen Uutiset

6 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Ilkka Forsten

Olemme tasa-arvon kannattajia, ja käymme muslimien hautausmaalla ihan perustarpeilla, niin ei pitäisi olla viherhäröilläkään valittamista. Uusin kirja on muuten Islam, yhdestoista ”viisaus,” Kirjoittajana profeetta Muhamed. Kamelinjalostuksen ja lastenkoskettelun erikoisasiantuntija ( EVP.)

Hätätila tai väärinymmärrys

Silloin on jo hävitty, kun ei omia kansalaisia uskalleta haudata omilla nimillään. Ei auta enää juhlapuheet, kotouttamiset suojelurahoineen tai rangaistusten koventamiset.

Kata

Storhaug on niin oikeassa.Järkyttävää että tällaista on Pohjoismaissa!
Ja jotkut pitävät sitä jopa hienona asiana.Luopiot.

Ilkka Forsten

Jumalatkaan ei rakasta luopioita. Tämän tiesi jo viikingit.

jep

Marttyyria vainotaan vielä kuoltuaankin.

Ilkka Forsten

Ei silloin jos marttyyri kuoli Scanian ratissa islamilainen ylistys kaikuen.