Eurooppa

Lasten pakkonaittaminen estettiin Ruotsissa

Kuva Pixabay.

Ruotsin viranomaiset onnistuivat estämään kahden alaikäisen tytön pakkonaittamisen Irakiin. Nyt tytöt elävät äitinsä kanssa salaisessa osoitteessa. Pakkoavioliittoja järjestellyt isä on myös palannut Ruotsiin.

Vajaa vuosi sitten perheenisä kuljetti tuolloin 15- ja 13-vuotiaat tyttärensä sekä vaimonsa väkisin Irakiin. Isompi tyttö oli määrä naittaa tammikuussa. Sama tarkoitus oli myös nuoremman tyttären kohdalla.

Ruotsin viranomaiset – Växjön sosiaalivirasto ja ulkoministeriö – onnistuivat saamaan selville perheen sijainnin Irakissa ja auttoivat äidin ja tyttäret pakoon ja palaamaan Ruotsiin. He olivat olleet sekä matkalla Irakiin että perillä sisälle lukittuina ja ilmeisesti myös pahoinpideltyinä.

Perheenisä on myös sittemmin palannut Ruotsiin. Viranomaiset ovat sijoittaneet äidin ja tyttäret turvapaikkaan. Varmuuden vuoksi viranomaiset ovat määränneet tytöt matkustuskieltoon, siltä varalta, että isä onnistuisi heidät uudelleen kaappaamaan pakkonaittamista varten.

Ruotsissa on nykyisin voimassa laki, joka estää lasten viemisen ulkomaille ympärileikattavaksi tai pakkonaittamiseksi. Tämä antaa viranomaisille mahdollisuuden toimia myös tässä tapauksessa, sanoo Växjön työ- ja sosiaalitoimen hallintojohtaja Per Sandberg Smålandsposten -lehden mukaan.

Viranomaisten mukaan heinäkuun ja syyskuun välisenä aikana ulkomaille väkisin vietynä on ollut 48 henkilöä, joista 41 on lapsia.

Lähteet SVT, Expressen.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit