Eurooppa Maahanmuutto

Latvia aloitti laittomien siirtolaisten käännytykset rajalla

Kuva Petri Saarela.

Latvian rajavartijat käännyttivät kymmeniä laittomia siirtolaisia Valko-Venäjälle tiistain ja keskiviikon välisnä yönä. Toimenpiteen mahdollisti Latvian julistama hätätila, jonka tarkoituksena on estää Valko-Venäjän organisoima siirtolaisvirta.

Latvia julisti hätätilan estääkseen Lähi -idän, Afrikan ja Aasian laittomia siirtolaisia ​​saapumasta alueelleen Valko-Venäjältä.

Latvialainen rajavartiokomentaja everstiluutnantti Ilmars Aispurs vahvisti, että irakilaisia käännytettiin lähimpään viralliseen rajanylityspaikkaan, jos he edelleen haluaisivat hakea turvapaikkaa.

Siirtolaiset olivat kertoneet rajavartijoille, että he olivat viettäneet muutaman yön hotellissa Minskissä ennen kuin heidät kuljetettiin Latvian rajan tuntumaan. Siellä siirtolaisille kerrottiin, kuinka rajalle pääsee.

Rajavartijoiden mukaan valkovenäläiset olivat kertoneet joillekin siirtolaisille, että he saattavat päästä jopa Saksaan ja siirtolaiset olivat maksaneet matkasta useita tuhansia dollareita.

Tänä vuonna 4026 ihmistä on saapunut laittomasti Valko-Venäjän kautta Liettuaan. Koko vuoden 2020 aikana vastaava luku oli 74.

Latvian pääministeri Krisjanis Karins sanoi keskiviikkona, että EU-maiden on osoitettava Valko-Venäjälle, että siirtolaisten lähettäminen on turhaa.

– Tämän EU:ta vastaan käytävän hybridisodan myötä ​​Valko-Venäjä vain kiristää jännitteitä. Pysymme yhdessä, pysymme rauhallisina, mutta toimimme erittäin päättäväisesti, Karins kertoi.

Lähde Reuters.

Tilaa
Ilmoita
guest
15 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
K.Töölöstä

Missä oli SUOMEN kansallinen hätätila kun tunkeutujia vyöryi ruotsin rajan yli?
– eduskunnan HOUSUISSA: ”wau nyt pitäisi tehdä jotain! Ei voi antaa raiskaajien ja loisten tulla vain , oma maa ensin ajattelu on vahingollista!!!”

Kaino-Vieno Huttunen

” Tämän EU:ta vastaan käytävän hybridisodan myötä ​​Valko-Venäjä vain kiristää jännitteitä.”

Jaa, EU on ollut jonkun hybridisodan kohteena jo vuodesta 2014. Tätä hybridiarmeijaa on vain jaettu, jyvitetty ja hoettu mamma Merkelin johtaessa kuoroa, ”Wir schaffen das”.

Olisi ollut onni, että vuonna 2014 ensimmäiset hybridijoukot olisi kuskattu juuri Latvian, Liettuan ja Puolan rajalle.

Seppo Himanen

Tämä hybridisota jatkuu Etelä – Euroopassa EU:n tuella, vaikka tulijat ja tulijoiden motiivit ovat samat. Kyse ei voi olla mistään kansainvälisistä sopimuksista vaan jostain ihan muusta.

John Quiman

Missä Frontex, siellä kapuloita rattaissa.

Ne ovat lottovoitto

Näin se homma toimii. Muistamme 2015. Mitä pajunköyttä suomalaisille syötettiin, että sopimukset. Ne sopimukset yms kuraa.

John Quiman

Myöhemmin tunnustivat, että ähäkutti, ei ole sellaisia sopimuksia, me vaan huijattiin kansaa ja ollaan ylpeitä siitä.

Jouni S.

Huijauksesta tulee mieleen, että kansan poliittinen muisti on kovin lyhyt ja tätä käytetään hyväksi surutta Muuan Petteri -niminen sisäministeri julisti tuolloin, että pakolaisten motiivien epäileminen on rasismia, vaikka varmasti tiesi tilanteesta enemmän kuin tavan rivikansalaiset. Lisäksi ”pakolaiset” tulivat turvallisen maan, eli Ruotsin kautta. Nyt puolueensa näyttää jälleen keikkuvan ainakin joidenkin mittausten kärjessä. Sama puolue, vaikkakin oppositiossa, meni tukemaan hallitusta rahan lahjoittamisessa etelä-Eurooppaan, kun sai asiassa pari kirjausta pöytäkirjaan ja siirsi näin vastuun kuulijalle.
Äänestäjät eivät ilmeisesti ymmärrä, että ainoa tapa käyttää valtaa on nimen omaan se äänioikeus, eikä ääntään pitäisi myydä mitään löysiä puheita vastaan, vaan katsoa tekoja ja faktoja. Vuoden 2015 laskua maksetaan vielä pitkään, rahana me kaikki ja inhimillisinä tragedioina ne, kenen kohdalle sellainen on osunut. Ja samanaikaisesti poliittiset vastuulliset ovat unohtaneet jo tapahtuneen tai tekevät kaikkensa, että näin tapahtuisi. Tavalliset veronmaksajat vain kiltisti laittavat herätyskellon soimaan, jotta muistaa lähteä hankimaan rahaa rikastuttajien ja päättäjien ylläpitoon, kysymättä mitä sillä rahalla saavat itse.

Kata

Todellakin näin.On käsittämätöntä että kokkarit olisi suosituin porukka kun tosiaan ajattelee tuota 2015 ja luu kurkkuun jos motiiveja arvostellaan ja oikeuteen ja silleen!Tuo tyyppi hokasi bisneksen heti..!!
Laitanpa taas tämän kommentin kauan sitten facessa(nyt varmaan poistettaisi)!
”If you travel trough several safe countries before seeking asylum you are not refugee you are welfare migrant”! Fact checked.
Ja tuo farssi elvytysrahaston kanssa..tyhjää ei juu mutta ei mutta kyllä…uskomatonta soopaa!Ja teki suosituksi?

John Quiman

Niin kauan kuin haitallisen maahankeruun rötökset eivät osu omaan nilkkaan, pohtivat ihmiset ihan muita huolia. He eivät tajua, että kun poliitikot puhuvat ”maahanmuuttajista” valona tunnelin päässä, se valo on juna.

Pientä maailmaa elävät eivät katso laajempaan kokonaisuuteen ja ymmärrä, että se mikä on muualla Suomessa kehittymässä, tulee tuomaan tuhojaan omaankin elinpiiriin. Ruotsin tilanne jos kerrottaisiin mediassa niin kuin se on, heräisi varmaan monikin, mutta nyt luottavaiset ihmiset ovat enemmän kiinnostuneita vappusatasista ja muista omaan elämään liittyvistä vähäpätöisistä asioista kuin isommasta kuvasta, joka kertoisi, että helvetti on saapumassa, eikä se pitkällä aikavälillä säästä ketään. Haitatkin kestävät sukupolvia eteenpäin ja se saattaa hävittää suomalaiset ja suomalaisuuden täysin muutamassa vuosikymmenessä.

Hätätila tai väärinymmärrys

Al jazeera julkaisu voisi laittaa 2015 kirjoittamansa jutun Sipilän talosta ja kuvia blondeista, niin Suomikin saisi parempaa verta geeniperimänsä korjaamiseen.

Tuumailija

Se vain että paskaa ja degeneroitunutta perimää jota itämaista tulee ei voi parantaa ns. hyvällä joka taas on se uniiki asia suomessa ja maailmassa, vaan siinä käy niin että se huono heikentää hyvää perimää.
Mielenkiintoista että lähi-idässä (kuten afrikassakin) sukulaisuusetäisyys satamiljoonaisilla kansoilla on keskimäärin 5 kun taasen suomessa jossa on vähän ja harvalta porukkaa on se keskimäärin 64. Ruotsissakin tuo lukema on laskenut läpsy yms. ivaasioiden vuoksi alle 20. Niin mitä hyvää sieltä muka olisi tulossa suomalaiseen geeniperimään?
Kulttuurimarxistien mielestä asia on tietty toisin päin, kuten kaikki muukin.

juu

Huono juttu, koska suomalaiset ”rajavartijat” kyllä hoitaa ne Suomeen. Niin tulee varmasti käymään.
Kohta avataan vastaanottokeskuksia huijareille taas ihan urakalla.
https://prnt.sc/1nl13ye

alfakani

Tuohan on suorastaan ikoninen ikiliikkuja.
Tai pikemminkin kehitysmaalaistamisen tiekartta.

Teimer

Rajavartijoiden mukaan valkovenäläiset olivat kertoneet joillekin siirtolaisille, että he saattavat päästä jopa Saksaan
**************
Liettuan rajavartioiden pitäisi kertoa mutukoille että pääsette jopa kotimaahanne asti tai ainakin Valkovenäjälle.

John Quiman

Saisivat laittaa rajalle kilpiä, joissa lukee, että ken tästä käy, palautetaan kotimaahansa, omalla kustannuksella, vailla valitusoikeutta. Odotusaika vietetään vankilassa.

Viimeksi muokattu 10 kuukautta sitten by John Quiman

Kansalaisen verkkokauppa