Kotimaa Politiikka

Laura Huhtasaari kokoomukselle: Suomi ei tienaa yhteisvaluutalla eikä se ole fantastista

Laura Huhtasaari. Kuva Wikimedia Commons.
Perussuomalaisten presidenttiehdokas Laura Huhtasaari pitää virheenä, kun Sauli Niinistö ja Paavo Lipponen liittivät Suomen yhteisvaluutta euroon kansaa kuulematta.

Euroopan keskuspankin roskapaperiostoista on tullut Suomelle noin 70 miljardin euron vastuut, ja lisäksi Suomea koskevat noin 20 miljardin euron vastuut Kreikalle myönnetyistä lainoista.

Kokoomukselle tiedoksi, me emme tienaa tällä eikä tämä ole fantastista, Laura Huhtasaari totesi Eduskunnan kyselytunnilla.

Mitä hallitus aikoo tehdä ja millä tavalla hallitus on varautunut siihen, kun valtiomme korot nousevat viiteen prosenttiin, takaukset lankeavat maksettavaksi eikä meillä ole edes omaa rahapolitiikkaa, peräsi Huhtasaari.

Valtiovarainministeri Petteri Orpo (kok) totesi euroon liittymisen olleen aikanaan hyvä ratkaisu, joka sitoo meidät eurooppalaiseen yhteismarkkina-alueeseen.

Oletteko te ministeri Orpo todellakin sitä mieltä, että muut pohjoismaat tekivät virheen kun eivät tulleet mukaan euroon ja miksi tähän ”menestystarinaan” muut pohjoismaat eivät vieläkään halua tulla mukaan. Joulukuussa EMU:lle haetaan uutta suuntaa. Me perussuomalaiset vastustamme integraation ja yhteisvastuun lisäämistä. Kun seuraava taantuma tulee ja se tulee varmasti, euro ajautuu ylitsepääsemättömiin ongelmiin, Huhtasaari painotti.

Ministeri Orpo totesi, että jokainen tekee omia ratkaisujaan ja sanoi Suomen tehneen viisaan ja tärkeän ratkaisun euroon liittyessään.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit