Eurooppa Politiikka

Laura Huhtasaari ”tuhosi EU:n” puheessaan EU-parlamentissa

Laura Huhtasaari (ps.). Kuva EP Multimedia Centre.

Perussuomalaisten europarlamenttiedustaja Laura Huhtasaari ”tuhosi EU:n” – kuten Express ilmaisee – innostavassa puheessaan Britannian poistuesssa Euroopan unionista.

Europarlamenttiedustaja Laura Huhtasaari ylisti EU-parlamentissa pitämässään puheessa brittejä, jotka ovat ottaneet kohtalonsa omiin käsiinsä. Hän myös varoitti, että Brexitin jälkeen EU ei tule enää olemaan entisensä.

Huhtasaari moitti ”teknokraattista EU:ta” itsenäisten valtioiden tukahduttamisesta. Britannia on innoituksen lähde muille maailman vapautta ja demokratiaa kaipaaville valtioille.

– Lopultakin tämä tapahtuu, Huhtasaari sanoi Brexitistä ja ylisti Britannian pääministeri Boris Johnsonin vahvaa johtajuutta, jota ilman Britannian EU-ero ei olisi toteutunut.

– Tämä on erään aikakauden loppu, Huhtasaari jatkoi ja muistutti, että Brexitin jälkeen EU ei ole enää entisensä.

Huhtasaari muistutti puheessaan, että EU tukahduttaa kansallisvaltioita, ja oikeasti itsenäinen valtio kykenee itse päättämään lakinsa, veronsa ja rajansa.

– EU:n jäsenenä kansallisvaltio luopuu näistä oikeuksista, mikä aiheuttaa vakavan demokratiavajeen.

Britannian parlamentti hyväksyi keskiviikkona lopullisesti maan EU-eroa koskevat lait, minkä johdosta maa poistuu Euroopan unionista 31. tammikuuta. Prosessi on ollut pitkä ja monimutkainen, sillä britit äänestivät kansanäänestyksessä EU-eron puolesta jo 23. kesäkuuta 2016, jolloin 52 prosenttia briteistä kannatti eroa Euroopan unionista.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit