Kulttuuri

Le Figaron varapäätoimittaja: ”Vihaan islamia”

Kuva Pxhere.

Le Figaro -lehden varapäätoimittajan mukaan jokaisella on oikeus vihata uskontoa.

Ranskalaisen konservatiivisen Le Figaro -päivälehden varapäätoimittaja Yves Thréard sanoi Le Grand Soir -keskusteluohjelmassa maanantaina 14. lokakuuta, että hän ”vihaa islamia”.

– Vihaan muslimien uskontoa, hän tunnusti avoimesti ohjelmassa, jonka aikana keskusteltiin islamilaisten naisten asusteiden kuten huivien ja hijabien käyttämisestä julkisilla paikoilla.

Viime viikolla Julien Odoul, Rassemblement National -puolueen (RN) poliitikko pyysi kollegojensa kanssa Bourgogne-Franche-Comtén alueneuvoston puheenjohtaja Marie Guite Dufayta käskemään musliminaista riisumaan hijabinsa tai poistumaan neuvoston kokouksesta. Musliminainen oli saapunut poikansa kanssa paikalle koululaisryhmän mukana.

Dufay ei suostunut ryhtymään toimenpiteisiin ja totesi, että ei ole syytä, miksi naisen tulisi poistua. Dufay kuvaili RN-puolueen toimia vihan purkaukseksi.

Varapäätoimittaja Thréard tuki RN-puolueen kantaa sanoen, että myös hän vastustaa hijabin käyttämistä julkisilla paikoilla. Hän painotti, että jos joku tulee esimerkiksi bussiin islamilaisessa asusteessa, hän poistuu paikalta.

Thréard huomautti, että ”islamofobiaa ei ole olemassa” ja painotti, että jokaisella on ”oikeus vihata uskontoa”.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit