Kotimaa

Lehtori Jokisalo ääriliikkeiden salaliittoteorioista – ”Ollaan jo taistelussa, jossa jompikumpi on tuhottava”

Muuan Itä-Suomen yliopiston historian didaktiikan lehtori Jouko Jokisalo varoittaa ääriliikkeiden väkivaltapotentiaalista Kirjamessujen keskustelussa. Jokisalon mukaan ääriliikkeitä yhdistää tällä hetkellä muslimivastaisuus. Kirjoitus julkaistiin hetki sitten US:ssa.

Lehtori Jokisalo on juuri julkaissut kirjan nimeltä ”Euroopan radikaali oikeisto”, jossa mainitaan mm, että kaikilla ääriliikkeillä on punaisena lankana tänä päivänä muslimivastaisuus. Edelleen US:n mukaan Jokisalo kertoo Halla- ahon eräästä kirjoituksesta vuodelta 2006:

– Jussi Halla-ahon kirjoitus tulevaisuuden kuvasta, siinä sanotaan faktisesti, että olemme sodassa eli Eurooppa on sodassa, ja jos Eurooppa ei ymmärrä herätä, se tulee häviämään. Hän toteaa siinä, että tällä hetkellä Euroopan moskeijoissa koulutetaan robottiarmeijoita, jotka tulevat tuhoamaan läntisen sivilisaation. Jos meillä on tämä kuva, ei ole mikään ihme, että kaikki keinot ovat sallittuja tässä kuviossa.

Lisäksi Jokisalo mainitsee Sarastus-lehden kirjoituksen.

–Sarastus-lehdessä, joka on tällainen suomalaisen äärioikeiston sivistyneistön nettilehti, on artikkeli etnisestä puhdistuksesta, jossa viitataan mahdolliseen toiseen Auschwitziin, eli tuhoamisleireihin, ihmisten tappamiseen kemiallisin asein, heidän kompostointiinsa ja tämän kompostin käyttöön maanviljelyksen lannoitteina.

Tosin Sarastuksen artikkelissa mainitaan, että kyseinen katastrofi ei saisi missään nimessä tapahtua.

On sanomattakin selvää, että kuvatunlaiseen vaihtoehtoon päätyminen olisi opetus, joka ei saa ikinä jälkipolvilta unohtua. Kulttuurien välisen taistelun redusoituminen eläimelliseen ja esineellistävään kliimaksiin on katastrofi, joka ei saisi ikinä toistua; suotavaa olisi, ettei sen tarvitsisi ikinä toteutua edes ensimmäistä kertaa.

Jutun teemana on se, että Jokisalon mukaan oikeisto ja rasistit ovat ottaneet muslimit silmätikuksi, kuten natsit juutalaiset aiemmin.

Juttu kokonaisuudessaan Uusi Suomessa.

Kukapa oikein on lehtori Jouko Jokisalo? Lainaus Kalevan vuoden 2002 jutusta:

Itä-Saksan turvallisuuspalvelulle vakoillut Oulun yliopiston lehtori Jouko Jokisalo, peitenimeltään Boris, vakoili opiskeluaikanaan myös Neuvostoliiton turvallisuuspalvelu KGB:lle. Tehtävät Jokisalo kertoo ottaneensa vastaan ”ideologisista syistä”. Jokisalo kertoo asian olleen hänelle niin arka, että se ”katosi” hänen muististaan ja vasta viime aikoina on pystynyt käsittelemään asiaa itsekseen.

Palvelusaikanaan Jokisalo vakoili Stasille myös Länsi-Saksan puolella kuvaten muun muassa rakennuksia ja ajoneuvoja sekä haastatteli ihmisiä toimittajaksi naamioituneena. Stasilla oli laajasti materiaalia Jokisalosta: yhteensä 1220 sivua. Raporttien lisäksi Stasi myös värväsi Jokisalon välityksellä lisää vakoilijoita. Jokisalo joutui myös arvioimaan ja haastattelemaan ystäviään sekä kaikkia tapaamiaan suomalaisia.

Jokisalon postiakin tarkkailtiin, kun hän oli Stasin palveluksessa. Hänen kelpoisuutensa vakoojaksi selvitettiin erittäin tarkkaan. Hänet värvättiin ”elektroniseen tiedusteluun” Stasille.

  • 17
    Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset