Eurooppa Maahanmuutto

Leipzigissa mielenosoitus turvapaikanhakijan palautusta vastaan aiheutti mittavan poliisioperaation

Kuva Pixabay.

500 hengen mielenosoitus turvapaikanhakijan palautusta vastaan aiheutti hämmennystä Leipzigissa.

Viime yönä Leipzigissa oli mittava poliisioperaatio turvapaikanhakijan palautusta vastustavien mielenosoittajien blokattua liikenteen kaupungin pakolaisasuntolan edustajalla Hildegardstrassella. Tilanne alkoi paikallista aikaa 20.30. Paikalle kertyi aluksi 30 hengen joukko, joka järjesti istumalakon rakennuksen edustalla. Vähitellen joukko kasvoi sosiaalisen median avulla 500 hengen mielenosoitukseksi. Osallistujat kantoivat huonekaluja katuesteiksi. Jotkut asettuivat kadulle poliisiautojen esteiksi. Mielenosoittajat huusivat iskulauseita myös kovaäänisten välityksellä.

Noin kello 01 aikaan poliisi ilmoitti, että palautettava henkilö on siirretty poliisisaattueessa paikalta. Spontaanin mielenosoituksen oli ilmoitettu kestävän juuri tuohon asti. Mielenosoittajia kehotettiin poistumaan paikalta, mutta nämä ilmoittivat jäävänsä paikalle. Olutpulloja ja kiviä heiteltiin viranomaisia kohti. Poliisi turvautui pippurisumuttimiin, jolloin mielenosoittajia alkoi siirtyä sivukaduille. Tilanne laukesi kello 02 jälkeen. Vihreä paikallispoliitikko Jürgen Kasek, joka oli ollut paikalla, kertoi medialle, että palautettavaa Syyrian kurdia ei oltu lähettämässä Syyriaan vaan Espanjaan, jota kautta hän oli saapunut Eurooppaan.

Palautettavat turvapaikanhakijat painuvat maan alle

Sachsen kuten muutkin osavaltiot on aktivoitunut turvapaikkaa vaille jääneiden hakijoiden palautuksessa, joten monet ovat painuneet maan alle. Osavaltion sisäministeri Markus Ulbig (CDU) on harmitellut, että palautukset Maghrebin maihin eli Marokkoon, Algeriaan ja Tunisiaan, ovat toistaiseksi estyneet, kun näiden turvallisiksi luokiteltujen maiden kohdalla on luokituksen toimeenpanoa siirretty. Ministeri sanoo, että asiassa on vihdoinkin ryhdyttävä päättäväisiin toimenpiteisiin.

  • 296
    Shares