Eurooppa

Levottomuus kasvaa – ranskalaiset sotilaat varoittavat jo toistamiseen sisällissodasta

Kuva Shutterstock.

Ranskan armeijan joukossa levottomuus kasvaa. Nyt sotilaat julkaisevat jo toisen avoimen kirjeen.

Ranskan asevoimien sotilaat varoittavat nousevasta islamista, kasvavasta rikollisuutta ja väkivallasta, mitkä uhkaavat maan selviytymistä. Viimeisin anonyymeinä esiintyvien sotilaiden avoin kirje kiihdyttää keskustelua entisestään.

Kuten viime kuussa, jolloin noin 20 eläkkeellä olevaa kenraalia allekirjoitti omilla nimillään rotu- ja sisällissodasta varoittavan kirjeen, myös nyt julkaistu kirje varoittaa sisällissodasta sekä presidentti Emmanuel Macronin myönnytyksistä fundamentalistiselle islamille.

Kirjeen kirjoittajat kuvailevat palvelleensa Afganistanin ja Keski-Afrikan kaltaisissa maissa. He myös kertovat ystävien menettämisestä taistelussa fundamentalistista islamia vastaan, jolle Macron heidän mukaansa on myöntänyt hävinneensä.

Kirjoittajat antavat täyden tukensa kenraalien aiemmin julkaisemalle kirjeelle ja kritisoivat presidenttiä, että tämä ei kunnioita näitä upseereja. Silti armeija aikoo taata järjestyksen Ranskassa, jos sisällissota puhkeaa.

Macronin hallitus reagoi taas raivolla kirjeen julkaisun jälkeen. Hallituksen mukaan allekirjoittajia tullaan rankaisemaan.

Lähteet VOA, AP, Kansalainen.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa