Muu maailma

Libya ottaa takaisin vain sen omien merivoimien pelastamat laittomat siirtolaiset

Libyalainen fregatti Al Ghardabia. Kuvituskuva.
Libyan merivoimien tiedottajan mukaan maa on valmis ottamaan takaisin vain ne laittomat siirtolaiset, jotka sen omat merivoimat ovat pelastaneet Välimereltä.

Libyan merivoimien tiedottajan Ayoub Qassimin mukaan kansainvälinen yhteisö painostaa Libyaa ottamaan täyden vastuun laittomasta siirtolaisuudesta, mutta Eurooppa reagoi vain sulkemalla satamiaan, kertoo Libya Observer.

– Laiton siirtolaisuus ei ole hyväksyttävää Euroopassa kuten ei Libyassakaan, varsinkin kun kansalaisjärjestöt pyrkivät edistämään sitä propagandakampanjoillaan, Qassim sanoi.

Hänen mukaansa Libya ei ota takaisin muita kuin sen oman laivaston pelastamia laittomia siirtolaisia, ja laittomasti merelle lähteneet tulisi saattaa oikeuden eteen.

– Libyasta laittomasti meren kautta lähtevät vaarantavat oman elämänsä, joten heidät tulisi tuoda oikeuden eteen. Ihmisoikeusjärjestöjen tulisi toimia näin suojellakseen laittomia siirtolaisia vaaralta, ei viemällä heitä puuveneisiin ihmissalakuljettajien armoille, Qassim muistutti.

Libyan merivoimat antoivat lausunnon sen jälkeen kun useat Euroopan maat kieltäytyivät ottamasta vastaan saksalaisen Sea-Watch -kansalaisjärjestön Libyan edustalta kyytiin ottamia laittomia siirtolaisia.

Liity kannattajajäseneksi

  • Grillien varaosat! yli 100€ ostoksiin ilmainen toimitus

Kansalaisen verkkokauppa