Eurooppa Maahanmuutto

Libyalainen rannikkovartija vahvistaa: Välimerellä toimivat kansalaisjärjestöt tekevät yhteistyötä ihmissalakuljettajien kanssa

SOS Mediterranee Välimerellä. Kuva Flickr.

Libyan rannikkovartioston komentaja vahvistaa sen, mitä monet ovat epäilleet jo pitkään. Välimerellä toimivat kansalaisjärjestöt ovat yhteydessä ihmissalakuljettajiin ja tekevät näiden kanssa yhteistyötä kuljettaakseen siirtolaisia Pohjois-Afrikasta Eurooppaan.

Il Giornalen mukaan kolmea partiovenettä komentava Libyan rannikkovartioston upseeri kertoo nähneensä todisteita siitä, että ihmissalakuljettajat ottavat yhteyksiä kansalaisjärjestöihin muun muassa sosiaalisen median avulla.

– Olen henkilökohtaisesti nähnyt useita yhteydenottoja Facebookissa ja Twitterissä kansalaisjärjestöjen ja salakuljettajien välillä, upseeri vahvistaa.

Kun partiovene tapaa merellä kansalaisjärjestöjen aluksia, upseeri yrittää käännyttää näitä pois, jotta siirtolaisten henki ei vaarantuisi.

– Puhun kansalaisjärjestöjen [alusten miehistöjen] kanssa ja pyydän heitä poistumaan ja olemaan vaarantamatta siirtolaisten henkeä. Mutta joskus he eivät kuuntele, upseeri kertoo.

– He eivät kuuntele, he haluavat vain poimia siirtolaisia. Ja tästä seuraa vaarallinen tilanne, upseeri jatkaa.

Toimittajan ollessa partioveneessä se saa kiinni täynnä siirtolaisia olevan veneen. Veneessä oleva nuori mies peittää kasvonsa tunnistamisen välttämiseksi. Hän sanoo toivovansa, että kansalaisjärjestön alus pelastaisi hänet. Hän ei kuitenkaan myönnä ottaneensa yhteyttä kansalaisjärjestöihin ennen veneeseen nousemistaan.

Sisäministeri Matteo Salvini (Lega) ilmoitti aiemmin heinäkuussa TV4:n Quarta Repubblica -ohjelmassa, että on havaittu viitteitä ihmissalakuljettajien ja kansalaisjärjestöjen välisestä yhteistyöstä.

La Quarta Repubblica on myös julkaissut videon, josta käy ilmi ihmissalakuljettajien yhteistyö siirtolaisia Välimerellä poimivien kansalaisjärjestöjen kanssa.

  • 1.3K
    Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset