Muu maailma

Libyan rannikkovartiosto palautti yli 800 siirtolaista Pohjois-Afrikkaan

Libyalainen fregatti Al Ghardabia. Kuvituskuva.
Libyan rannikkovartiosto pysäytti yli 800 siirtolaista ja saattoi heidät takaisin Pohjois-Afrikan mantereelle.

Italian sisäministeri Marco Minniti sanoi vain kuukausi sitten, että Italian lähettämät 10 venettä auttavat Libyan rannikkovartiostoa tärkeimmässä ihmissalakuljetuksen vastaisessa operaatiossa, Pohjois-Afrikan rannikon valvonnassa.

Viime päivien tapahtumat vahvistavat näkemyksen: Libyan rannikkovartiosto pysäytti ja palautti Libyaan yhteensä 826 siirtolaista kahdessa eri operaatiossa Sabratan pohjoispuolella, kertoo italialainen La Stampa.

Libyan laivaston tiedottaja Ayoub Qassem vahvistaa tämän tiedotteessa, mutta huhua, jonka mukaan siirtolaiset olisi pidätetty, ei ole vahvistettu.

Marokosta, Algeriasta, Syyriasta, Tunisiasta, Libyasta, Sudanista ja muista Saharan alueen maista lähtöisin olevat siirtolaiset olivat liikkeellä kolmella veneellä, joista kaksi oli puuveneitä. Tiedotteen mukaan siirtolaiset luovutettiin siirtolaisviranomaisille.

Viime viikolla Italian viranomaiset takavarikoivat saksalaisen Jugend Rettet -kansalaisjärjestön Iuventa -aluksen ja antoivat järjestölle toimintakiellon Välimerelle, koska kansalaisjärjestön Iuventa-laivan miehistö oli ottanut kahdesti kyytiin siirtolaisia suoraan ihmissalakuljettajien saattamasta aluksesta. Kummassakaan tapauksessa kyseessä ei ollut merihätä.

Jakoa

Liity kannattajajäseneksi

Grilli kesäkuntoon - tulikulma.fi

Uusimmat uutiset