Muu maailma

Libyan rannikkovartiosto taistelee laitonta siirtolaisuutta vastaan – 71 siirtolaista palautettiin Libyaan sunnuntaina

Kuvituskuva. Libyalainen fregatti Al Ghardabia. Kuvituskuva. Kuva Anthony Vella / Flickr / CC BY-SA 3.

Libyan rannikkovartiosto palauttaa Välimereltä Libyan edustalta tapaamansa laittomat siirtolaiset Pohjois-Afrikkaan.

Libyan rannikkovartiosto pelasti viikonloppuna 71 laitonta siirtolaista kumiveneestä Välimerellä Al-Khumsin edustalta 45 mailin päässä rannikolta. Maissa siirtolaiset vapautettiin, koska laivastolla ei ole ylimääräisiä majoitustiloja eikä yhteydenotto pidätyskeskuksista vastaaviin viranomaisiin onnistunut. Siirtolaiset olivat kaikki miehiä – 27 Sudanista, 15 Egyptistä, 3 Palestiinasta ja Syyriasta sekä 25 Pakistanista.

Hieman yli viikko takaperin Libyan alukset pelastivat 493 laitonta siirtolaista usean päivän aikana. Siirtolaiset olivat liikkeellä kuudella kumiveneellä Tripolista pohjoiseen ja itään. Siirtolaiset olivat arabeja, afrikkalaisia ja aasialaisia. Siirtolaiset palautettiin Al-Khumsin, Zawiyan ja Tripolin siirtolaiskeskuksiin humanitaarisen avun ja lääkinnän jälkeen.

Syyskuun alussa libyalainen partioalus poimi kyytiinsä 108 laitonta siirtolaista Sabrathan edustalla. Siirtolaiset olivat arabeja ja afrikkalaisia. Joukossa oli myös naisia ja lapsia. Siirtolaiset palautettiin Zawiyan siirtolaiskeskukseen.

Elokuun aikana Libyan rannikkovartiosto palautti Pohjois-Afrikkaan useita satoja Libyan edustalta kyytiinsä ottamia laittomia siirtolaisia.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit