Kotimaa Politiikka

Lightning Strike 22 kokoaa noin 3 300 sotilasta harjoittelemaan Rovajärvelle

Suomen maavoimien NH90 TTH (SAR). Kuva: Wikimedia Commons CC BY-SA 2.0.

Maasotakoulu johtaa Lightning Strike 22 -harjoituksen 16.5.-27.5.2022 Rovajärven ampuma- ja harjoitusalueella, kerrotaan Maavoimien julkaisemassa tiedotteessa.

Harjoitus koostuu jalkaväki- ja tykistöampumaharjoituksesta. Harjoituksen päämääränä on kehittää joukkojen tulenkäyttöä sekä aselajien välistä yhteistoimintaa nopeassa tilannekehityksessä laajalla alueella.

Harjoitukseen osallistuu Puolustusvoimista noin 3 300 henkilöä ja 450 sotilasajoneuvoa. Harjoitus on noin 2 500 varusmiehelle koulutuksen päättävä loppuharjoitus, jossa he pääsevät näyttämään osaamisensa ja harjoittelemaan omaa sodanajan tehtäväänsä. Harjoitukseen osallistuu lisäksi noin 130 reserviläistä ja 660 henkilökunnan jäsentä, mukaan lukien kadetteja.

Harjoitukseen osallistuu joukkoja Maavoimista, Ilmavoimista ja Rajavartiolaitokselta. Maavoimien joukko-osastoista mukana ovat Maasotakoulun lisäksi Jääkäriprikaati, Kaartin jääkärirykmentti, Kainuun prikaati, Karjalan prikaati, Porin prikaati ja Panssariprikaati. Lisäksi harjoitukseen osallistuu joukkoja Puolustusvoimien johtamisjärjestelmäkeskuksesta, Sotilaslääketieteenkeskuksesta, Leijona Cateringistä ja 3. logistiikkarykmentistä.

Harjoituksessa mukana olevaa kalustoa ovat esimerkiksi raskas panssarihaupitsi K9, raskas raketinheitin ja kranaatinheitinjärjestelmä AMOS. Ampumaharjoitukset sisältävät tykistöampumaharjoituksen 16.-26.5.2022 ja jalkaväkiampumaharjoituksen 21.-27.5.2022.

Harjoituksen johtaa Maasotakoulun johtaja eversti Sami-Antti Takamaa.

Lightning Strike 22 -harjoitus Rovajärvellä kokoaa henkilökuntaa, varusmiehiä ja reserviläisiä laajasti ympäri Suomea. Harjoituksessa testataan laajasti tulenkäyttöä eri järjestelmillä. Rovajärven ampuma- ja taisteluharjoitusalue on ainutlaatuinen ja mahdollistaa monipuolisten ammuntojen ja taisteluharjoitusten turvallisen toteuttamisen. Toivotan harjoitusjoukot tervetulleeksi ja testaamaan omaa suorituskykyään.

Harjoitusta voi seurata Maavoimien ja Maasotakoulun sosiaalisen median kanavilla aihetunnisteilla #LIST22 #maavoimat #maask ja nettisivuilla: Lightning Strike 22 – Maavoimat Maavoimat

15 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Rudi

Hyvä se on että harjoitellaan ja tarkistetaan että on ilmaa renkaissa ja ketjut ja piiput rasvoissa. Se on niin kauan hienoa hommaa kun voi olla varma ettei vihollinen ammu takaisin. Jotenkin vaan tuntuu että varsinkin nuoremmissa ikäluokissa kytee pelien tiimoilta sellainen ajatus että jos kuolee niin voi ostaa jostain uusia elämiä tilalle, tai aseita tai lääkintämiehen, tai että ihan vaan voi vaihtaa toiseen peliin jos on kusessa.

Puolueeton

Muistan joskus tapahtuneesta sotaharjoituksesta, joka meni joukkueelta tosi hyvin. Joukkue kärsi ydinpommista ja sai makoilla teltassa harjoituksen ajan tekemättä muuta kuin syömällä tuodut ateriat ja käymällä puskissa.

Jusa

Kyllä se sota sieltä tulee kun oikein kovasti yrittää. Sota, kauhu, hävitys ja ruumiithan on kiva asia jos soditaan ns. ”sopimuspohjaisen yhteisen arvomaailman” puolesta, muuten ei.

skeptikko

Mitä olen seurannut, on monessa Euroopan Nato-maassa moodina, että yksityinen aseenomistus on vedetty tiukille, Nato kun ilmoittaa tavoitteekseen ”kansallismielisyyden vastustamisen”, niin on selvää, että kansalaisten mahdollisuudet pullikointiin kitketään ”arvoyhteisössä”. Kiivaasti torjutaan Venäjää, mutta antaudutaan bankstereiden orjaksi. Nyt voi jokainen tarkkailla, kun Suomen elintarviketuotantoa tuhotaan, että minkä tahojen haltuun päätyvät velkaan tapettujen maatilojen pellot ja muu omaisuus.

Natoon

Alkutuottajien asema on käsittämätön. Heidät on ajettu käsittämättömän tiukille. Toisaalta ihmetyttää, että miten ne voivat äänestää kepua vaaleista toiseen ja pitää edunvalvojanaan MTK:ta. Voisi ne ehkä itsekin tehdä asiansa eteen jotain, kun tulee väkisinkin mieleen, että tilanne on sama kuin pässillä, jolle on helpompi kun on tuttu teurastaja. Vai onko se sama juttu maalla kuin on Suomen oppositiossa, että on pirstaloitunut niin moneen pieneen toisiaan vastaan taistelevaan osaan, että kukaan ei saa oikein yksin mitään aikaan.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Natoon
skeptikko

Olet oikeassa, oma näkemykseni on, että ns. ”eliitin” tavoitteena on sirpaloida valtiot ja kansat, elinkeino-ja luokkarajoilla, nyt viimeiset 30v islamisaatiolla. Jokainen voi pohtia, millainen ”onnelan-koktaili” seuraakaan seuraavalla combolla: romahtava talous + elintarvikepula + alhaisen äö:n omaavat kansanryhmät…= aivan järkyttävä kaaos.

ike

Äänestäähän ne kepua samoin kuin työssäkäyvät äänestävät SDP:tä, kaulusköyhälistö kokoomusta. Kun noita kaikkia ryhmiä katsoo niin ei enää pitkään aikaan ole ollut suomen etu tärkeä, ainoastaan oma etu, ja jostakin kumman syystä tuonne eurooppaan ja kehittyviin maihin rahaa riittää vaikka oma maa rypee ongelmissa. Tuleeko kenenkään mieleen miksi verorahat ei riitä pienelle kansalle vaikka verotus on kärkikastissa.

finne igen

Olet täysin oikeassa, ainoat Natoon kuuluvat maat joissa yksityiseen aseen omistamiseen ei ole vieä puututtu ovat Puola ja Unkari. Itsepuolustuksen oikeus on viety tehokkaasti ja sitä eivät nämä Nato-kiimaiset ymmärrä. Nato on ensisijaisesti USA:n valtapolitiikkaa ajava ja kansallisvaltioiden hajottamiseen tähtäävä organisaatio. Käykää tutustumassa MPK:n harjoituksiin, yhdelläkään 30 vuotiaalla ei ole omaa pistoolia ja lähes kaikki joutuvat ampumaan laina-aseilla! Ensimmäisen koulusurman jälkeen 2007 aloitettin myös Suomessa aseiden riisunta ja vauhti vain kiihtyy! Kohti uutta sosialismia kohden menemme tähtilipun perässä!
finne igen

Jukka

Rovajärven-Sarrion harjoitusalue on aina kiinnostanut Natoa. Kun Suomi menee Natoon, Naton päämajassa hierotaan käsiä. Nyt heillä on laaja arktisen alueen harjoitusalue.
Palvelin Sodankylässä Lapin jääkäripataljoonassa KrhK:komppaniassa 1977-1978. Rovajärvi-Sarriojärvi tulivat tutuiksi. Yhtä höykytystä elokuu 1978. Kessusta otettiin silloin kaikki irti!

Juha

USAn/NATOn hyökkäys Jugoslaviassa, Irakissa, Libyassa, Afganistanissa ja sen ponnistelut Syyrian tuhoamiseksi ja lisäksi lukuisat värivallankumoukset mukaanlukien Ukraina. Kaikki nämä sodat ja konfliktit ovat aiheuttaneet satojen tuhansien ihmisten kuoleman eri puolilla maapalloa. .

Nato liittouma on puuttunut brutaalilla tavalla useiden itsenäisten maiden sisäisiin asioihin. Mm Julian Assange ja wikileaks on paljastanut näitä Naton rikoksia ihmisyyttä vastaan. Siksi hän on epäoikeudenmukaisesti vangittuna odottaen näytöstuomiotaan.

Nyt Natokiimainen nukkehallitus pääsee mukaan tähän teurastukseen ja tahrimaan kätensä vereen. Eiköhän uusi konflikti provosoida USAn ja Naton toimesta itärajalle ja Suomi toimii taistelutantereena, jonne kylvetään tuhoa ja kuolemaa.

Natoon

Jännä juttu miten esim.Baltian maat ovat saaneet elää rauhassa liityttyään natoon. Muistelen myös, että kaikki Varsovan liiton maat omasta halustaan liittyivät natoon ja ovat saaneet elää PUOLUSTUSLIITOSSA aika rauhallista elämää. Heillä oli kokemusta toisenlaisestakin hallitsijasta, jonka perusteella luotto rauhalliseen elämän jatkumiseen oli huono. Norjalainen Moskovan kirjeenvaihtaja Johansen, joka on tutustunut mm. Moskovan arkistoihin ja Suomen historiaan on sanonut hyvin, että Suomi ei tarvitse Kekkosta tai Paasikiveä vaan Mannerheimin kaltaisia politikkoja, jotka analysoivat ja ymmärtävät, että Venäjä aina toipuu takaiskuista ja tappioista ja alkaa vaatia vaikutusvaltaa ja määräysvaltaa naapureidensa asioihin kuten nyt on Ukrainassa nähty.

SeemsSo
Gulermo

onneks ei tartte enää osallistua mihinkään ton natohomoilun takia 👌

Sinäkinkö Brutukseni

Palautiko sinäkin passia??

ike

Huomaatko että kai jokainen ryhmä pitää omiensa puolta.

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa