Eurooppa Maahanmuutto

Liiga järjesteli valeavioliittoja oleskelulupien vuoksi – 56 sai syytteet Italiassa

Kuva Guardia di Finanza.

Italian viranomaiset tutkivat 56 henkilön toimia liittyen valeavioliittoihin, joiden tarkoitus oli saada kolmansien maiden kansalaisille Italian oleskeluluvat. Yksi henkilö on pidätetty ja neljä muuta asetettu matkustuskieltoon.

Toscanan poliisi ja syyttäjänvirasto ovat paljastaneet liigan, joka järjesteli valeavioliittoja eteläamerikkalaisille ja pohjoisafrikkalaisille. Italialaisten kanssa solmittujen avioliittojen tarkoitus oli auttaa siirtolaisia saamaan oleskelulupa Italiaan.

Liiga ehti järjestää ainakin 24 valeavoliittoa. Laittomat siirtolaiset maksoivat avioliitoista 6000 – 8000 euroa kukin.

Tyypillisesti avioliiton osapuolet tapasivat toisensa vain vihkiseremoniassa.

Kuva Guardia di Finanza.

Pidätetty henkilö on 55-vuotias Dominikaanisen tasavallan kansalainen, joka oli toiminnan keskiössä. Matkustuskieltoon asetetut neljä henkilöä toimivat häiden järjestelijöinä.

Italialaisista valeavioliittoon menneistä 15 on miehiä ja 9 naisia. Laittomat siirtolaiset ovat lähtöisin Dominikaanisesta tasavallasta, Perusta, Nigeriasta, Kuubasta, Marokosta, Tunisiasta ja Senegalista.

Poliisioperaatioon osallistui kaikkiaan 100 viranomaista ja sen aikana ratsattiin 55 kiinteistöä Livornossa, Sienassa, La Speziassa, Torinossa ja Padovassa.

Lähde Il Tirreno Livorno.

  • 196
    Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset