Kotimaa Politiikka

Liittovaltio vai vapaa EU? – talouden ja politiikan ammattilaiset haluavat auttaa kansaa päättämään maan taloudellisesta ja poliittisesta tulevaisuudesta

Kuva Pulse of Europe / Flickr / CC BY-SA 4.0

Otsikko ”Valistuneen kansalaismielipiteen puolesta” kiteyttää vasta perustetun sivuston tavoitteen.

Tuomas Malinen, Peter Nyberg, Heikki Koskenkylä, Eija-Riitta Korhola, Sami Miettinen, Stefan Törnqvist ja Manolis Huuki ovat perustaneet internet-sivuston Liittovaltio vai vapaa EU? – pelastusrahasto.fi joka pyrkii auttamaan Suomen kansalaisia päättämään poliittisesta ja taloudellisesta tulevaisuudestaan.

Asiassa on pitkälti kyse EU:ssa neuvotellusta ”elpymisvälineestä”, joka tunnetaan myös ”pelastusrahastona”. Sivuston laatijoiden mukaan pelastusrahastossa on kyse vuosia jatkuneen, hitaasti EU:lle koko ajan lisää poliittista ja taloudellista valtaa luovuttaneen kehityksen huipentumasta.

– Nyt itsemääräämisoikeutemme aiotaan velkaa välineenä käyttäen rajata pysyvästi, perussopimusta käytännössä rikkoen.

Suomi ei ole koskaan sopeutunut euroon. Yhteisvaluutta vaatii suuria palkka- ja hintajoustoja, ja tällaiset ”sisäiset devalvaatiot” suoraan laskevat sekä työntekijöiden että monien yrittäjien tuloja.

– Euro onkin johtanut ja johtanee jatkossakin pysyvään köyhtymiseemme. Useat analyysit paljastavat, että bruttokansantuotteemme saattaisi olla jopa 10 prosenttia korkeammalla, jos olisimme jääneet markkaan. Elintasomme on pidetty yllä velkaantumalla.

Nyt Suomen hallitus on antamassa EU:lle oikeuden – olemassa olevia sopimuksia ja perustuslakiamme kiertäen – velkaantua ja jakaa rahaa EU-jäsenmaille suomalaisten veronmaksajien kustannuksella elpymisvälineen kautta.

– Tämä on valtava muutos aikaisempaan, ja siitä on tulossa Suomelle massiivinen taakka, mikä uhkaa etenkin tulevien sukupolviemme hyvinvointia.

Sivuston laatijat vetoavat Suomen kansaan, jotta tämä aktivoituisi Suomen tulevaisuuden kannalta ennen näkemättömän merkittävässä asiassa.

– Keskustele aiheesta ystäviesi ja tuttaviesi kanssa. Kirjoita asiasta paikallislehteesi tai somessa. Ota yhteyttä kannattamaasi kunnanvaltuuston ja eduskunnan jäseneen ja kerro heille huolesi ja mitä toivot heidän tekevän/kannattavan.

Myös kansanedustajien puoleen voi kääntyä. Kaikki kansanedustajat löytyvät täältä ja heidän sähköpostiosoitteensa ovat muotoa etunimi.sukunimi@eduskunta.fi.

Lisäksi kansalaisaloite Neuvoa-antava kansanäänestys Eurooppa neuvoston kokouksen lopputuleman EU:n elpymispaketista ja budjetista kaudelle 2021-27 hyväksymiseksi kerää parhaillaan allekirjoituksia. Kansalaisaloitteessa vaaditaan kansanäänestystä elpymisvälineestä ja aloitteen voi allekirjoittaa 23.1.2021 mennessä.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit