Kotimaa Rikos

Lisätietoa Forssan joukkotappelusta

Tapaus on jatkumoa viikkoja jatkuneelle välien kiristymiselle. Miksi edeltävistä tapauksista ei ole tiedotettu ennen kuin tilanne kärjistyi tappeluksi suomalaisten ja turvapaikanhakijoiden välillä?


”Parisen kymmentä suomalaista hakeutui tiistaina 23.8.2016 vastaanottokeskuksen läheisyyteen Forssassa ja tilanne kehkeytyi joukkotappeluksi turvapaikanhakijoiden kanssa. Edellinen välikohtaus tapahtui maanantaina, kun kaksi ulkomaalaistaustaista henkilöä pahoinpiteli 15-vuotiaan pojan Prisman parkkipaikalla. Tapaus on jatkumoa viikkoja jatkuneelle välien kiristymiselle. Miksi edeltävistä tapauksista ei ole tiedotettu ennen kuin tilanne kärjistyi tappeluksi suomalaisten ja turvapaikanhakijoiden välillä?

Maaliskuussa usean suuren mediakonsernin päätoimittajat tekivät kannanoton luotettavan median puolesta. Mikään ei ole kuitenkaan muuttunut. Kansalaiset joutuvat edelleen kääntymään sosiaalisen median ja vaihtoehtomedioiden puoleen saadakseen todenmukaista tietoa tapahtuneesta. Niin kutsuttu ”luotettava media” uutisoi aiheesta yksipuolisesti. Mm. Yle ”unohti” mainita turvapaikanhakijoiden käyttämistä astaloista tai aiemmasta kantasuomalaisen pojan pahoinpitelystä.

Poliisin vastuulla on tiedottaa mediaa. Median vastuulla on tiedottaa kansaa. Missä kohtaa ketju katkesi Forssan tapauksessa? Viranomaisten ja median tulee tiedottaa tapahtumista mitään pois jättämättä ja hyssyttelemättä. Muuten vaarana on, että tilanne kärjistyy uusiin väkivallantekoihin ja kaikenlainen väkivalta on tuomittavaa.”

Jari Ronkainen

Videolla (äänite) Junes Lokka haastattelee silminnäkijää.

Hämeen poliisi on keskiviikkona jatkanut Forssan Saksankujalla tiistaina tapahtuneen yhteenoton tutkintaa. Kahta kiinniotettua on kuulusteltu, ja lisäksi useita muita henkilöitä on puhutettu alustavasti. Laittomasta uhkauksesta epäilty 17-vuotias mies myöntää olleensa paikalla ja pitäneensä pesäpallomailaa hallussaan. Hänet on nyt vapautettu.

Toinen yöllä kiinni otetuista, 18-vuotias mies, on tänään pidätetty pahoinpitelystä epäiltynä. Pahoinpitely tapahtui puolitoista viikkoa sitten Forssan keskustassa.

Tämänhetkisen tiedon mukaan vastaanottokeskuksen pihalla tapahtuneessa yhteenotossa on saanut lieviä vammoja neljästä kuuteen henkilöä. Poliisille on keskiviikon aikana tehty yksi uusi rikosilmoitus pahoinpitelystä.

Saksankujan lähistöltä otettiin yöllä poliisilain perusteella kiinni kaksi henkilöä rikoksilta ja häiriöiltä suojaamiseksi. Heidän ei epäillä osallistuneen yhteenottoon vastaanottokeskuksen pihalla.

Poliisin käsityksen mukaan sosiaalisessa mediassa liikkuneet väitteet vastaanottokeskuksen liepeillä tapahtuneesta ampumisesta tai löydetystä ampuma-aseesta ovat perättömiä huhuja. Myöskään huhut lehdenjakajan uhkailusta Saksankujan lähistössä eivät ole totta.

Tilaa
Ilmoita
guest

0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit