Kulttuuri

Livelähetys Belgiasta: Schaerbeekin ja Molenbeekin alue tutuksiOulun kaupunginvaltuutettu Junes Lokka lähettää videokuvaa Euroopan kiertueelta, tällä kertaa vuorossa Brysselin maahanmuuttajalähiöt.


Molenbeek, viralliselta nimeltään ranskaksi Molenbeek-Saint-Jean ja hollanniksi Sint-Jans-Molenbeek, on yksi Brysselin pääkaupunkialueen yhdeksästätoista kunnasta. Vuonna 2014 Molenbeekissa oli noin 95 000 asukasta.

2000-luvulla kunta jakautuu selkeästi kahtia: vauraaseen ja lähes pelkästään asumiskäyttöön keskittyneeseen yläosaan sekä tiheästi asutettuun työväenluokkaiseen alaosaan. Kunnassa, varsinkin keskustaajaman itäosassa asuu lähes 40 prosenttia väestöstä kattava, lähinnä marokkolaistaustainen muslimivähemmistö.

-Wiki

Jo pitkään on tiedetty, että näistä kortteleista lähtee Syyriaan ja Irakiin vapaaaehtoisia nuoria ääri-islamisteja, jotka oppivat näppärästi kalashnikoivien [sic!] käytön Lähi-idässä. Monet heistä palaavat entistäkin verenhimoisempina ja turhautuneimpina takaisin.

Brysselin Molenbeekiä on sanottu “Jihadistaniksi”, Euroopan jihadistien pääkaupungiksi. Molenbeekistä on Isisin riveihin värväytynyt enemmän taistelijoita kuin Pariisista ja Lontoosta yhteensä.

MTV

Muut “Junes on tour” -videot löytyvät Tuonen Joutsen Youtube-kanavalta.

Jakoa

Liity kannattajajäseneksi

Grilli kesäkuntoon - tulikulma.fi

Uusimmat uutiset