Eurooppa

Lufthansa puhuttelee matkustajia poliittisesti korrektisti – ”hyvät naiset ja herrat” siirtyy historiaan

Kuva Wo st 01 / Wikimedia Commons / CC-BY-SA-3.0

Saksalainen Lufthansa tytäryhtiöineen ovat lopettaneet ”hyvät naiset ja herrat” -puhuttelun. Perinteiset ilmaisut on muutettu poliittisesti korrekteiksi.

Lufthansa ilmoitti jättävänsä matkustajia puhutellessaan pois ilmaisun ”hyvät naiset ja herrat”. Sen sijaan lentoyhtiö aikoo käyttää enemmän sukupuolineutraalia kieltä kuten ”rakkaat matkustajat” tai ”hei”.

– Miehistön on todellakin valittava puhetapa, joka on osoitettu kaikille matkustajille, lentoyhtiön tiedottaja sanoi.

– Tämä on prosessi, joka vie jonkin aikaa, tiedottaja sanoi ja lisäsi, että uudet ilmaisut ulotetaan koskemaan kaikkia Lufthansan alla toimivia yrityksiä kuten Austrian Airlines, Swiss, Eurowings ja Brussels Airlines.

Myös monet muut lentoyhtiöt kuten Air Canada ja Delta ovat siirtyneet käyttämään poliittisesti korrektia kieltä. Air Canada jätti pois ilmaisun ”mesdames et messieurs” jo vuonna 2019.

Samaan aikaan kun Lufthansa muuttuu poliittisesti korrektiksi, useat saksalaiset ja itävaltalaiset kaupungit ovat päättäneet jättää pois termin ”Schwarzfahren” [matkustaa mustasti, pimeästi], joka tarkoittaa pummilla julkisessa liikenteessä matkustavia henkilöitä. Jotkut ovat väittäneet, että perinteinen ilmaisu on rasistinen.

Berliini, München, Hampuri ja Hannover ilmoittivat vaihtavansa poliittisesti korrekteiksi linja-autoissa ja junissa tarrat, joissa ilmoitetaan sakkomaksut ilman lippua matkustettaessa.

Lähde Breitbart.

Tilaa
Ilmoita
guest

32 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Jane Tarzan

Enpä ole kuullut kenenkään tervehtivän minua taisteluhelikopteri lesbo identiteettini mukaisesti. Miekkari pystyyn! Mannerheimintie tukittava ihmismuurilla!

Vuoroin vieraissa

Mistä Lufthansa-nimi on lyhenne?
”Let Us F**k The Hostesses And Never See Again!”
No, enpä aio matkustaa tuon yhtiön koneissa.

Ilkka Forsten

Rakkaat matkustajat,naiset ja herrat hei. Näin sanomalla tekee kaiken oikein. Hah hah hahhahahhhh… Otetaan joka paikasta pois kiellot ja leikitään että sen jälkeen kaikki tekee oikein, kyllä oli mahtava oivallus, kuka mahtoikaan olla näin viisas ?

tauti

Näitä muun sukupuolisia on arviolta prosenttin kaikista ihmisistä silti heidät pitää huomioida joka paikassa. Miksei myös kaikkia muita erilaisia ihmisiä sitten huomioida yhtä hyvin? Miksi transseksuaalille pitää olla oma WC mutta ahtaanpaikankammosta kärsivälle ei ole omaa vessaa vaikka heitä on paljon enemmän?

Ilkka Forsten

George Floydillekaan ei löytynyt omaa vessaa vaikka poti ahtaan paikan kammoa poliisautossa mutta ei omassa kotterossaan.

Kata

Niinpä.Jännä että salama hajoitti uuden messiaan seinäreliefin tuhannen palasiksi….

Kata

https://www.youtube.com/watch?v=vSlG2qZmMNg Woketusta parhaimmillaan tai pahimmillaan….ihan järkkyä..luulisi että joku scifiporno mutta ei…niin tosissaan!Ja mamma joka joutaisi telkien taakse,lapsiparka…
Miksi muiden pitää elää noiden hulluuden varjoissa?Näähän on hoitoa vailla!Mutta varmaa on että mitään aamusta iltaan työtä eivät tee!Ne miettii vaan mikä pukusuoli kolahtaa aamulla eniten!

Meri Kreikan

Eliitti testaa kuinka pitkälle näissä hulluilussa päästään. Ja pitkälle mennään. Ihmiset on aika tyhmiä loppujen lopuksi monet oikeasti uskoo että touhu jonkun parhaaksi

Kata

Tässäpä se totuus,näin on!Moni on naureskellut kun kertoo miten asiat ovat maailmalla koska Ylen uutisia tuijotetaan…ja oppineet että vain siellä piilee totuus …laiskuus tulee sitten ettei viitsitä etsiä mitään muuta!

Jussi Hämäläinen

Nyt nähdään, miten profeetallisen oikeassa RJY-Air* on aina ollutkaan. Siellä kun kuulutukset aina ovat olleet sukupuolineutraaleita. Kaikki kuulutukset alkavat:

”Työ perkeleet, nyt työ kuunteletta,,,”

*RJY-Air tunnetaan ÄRJY-Airina, mutta RJY oikeasti on lyhennys nimestä
Raittiusseura Jaloviinan Ystävät.

Ilkka Forsten

Tiellä puhhuu lentokapteen Hujanen. Lennämme liki viittäsattaa par aikaa,niettä on se aika haipakkata tällainii rakkineella vai mitä arvon naiset ja herrat hei..

John Quiman

Poliittinen korrektius on itsepetosta ja sairasta.

Ilkka Forsten

Täyttä idiotismia, joka tulee lopulta kaatumaan omana mahdottomuuteensa, kuten Amerikassa on jo käymässä sen loputtoman kirjainyhdistelmän kanssa. LGBTQ+-BLM yms yms…

Kaino-Vieno Huttunen

Seksuaalivähemmistöihin väestöstä kuuluu karkeasti arvioiden 5 – 15%. Sukupuolivähemmistöistä ei löytynyt kunnollista tilastoa, mutta jonkun tutkimuksen mukaan non-binääriseksi, joita sukupuolineutraalit termit oikeastaan eniten koskevat, itsensä kokisi 0.4%.

Mietin sitä, että demokratian ideana on toimia enemmistön mukaan. Se, että toimintakulttuuria muutetaan vähemmistön mukaan, ei ole demokratiaa.

Käytetäänkö seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjä Troijan hevosena siihen, että koko yhteiskunta mukautuu jatkossa myös muuntyyppisten vähemmistöjen toimintamalliin. Tällainen tilanne voisi toteutua vaikka islamilaisen kulttuurin määrätessä jatkossa sen, miten liha teurastetaan tai suhtaudutaan lasten hyväksikäyttöön, lapsiavioliittoihin, aviorikoksiin, naisten pukeutumiseen tai miten yhteiskunta oikeastaan rakentuu (klaanikulttuuri).

Marxsismia

Kyllähän tämä on tätä monesti mainittua kulttuurimarxsismia kovasti tämä touhu, että sukupuolia on mukamas enemmän kuin kaksi. Sekä nämä pridet ja muut yms…

John Quiman

Totalitarismia ei voi saavuttaa kertaheitolla, se pitää tuoda hivuttaen vähän sieltä ja vähän täältä aina kunnes kansalaiset ovat kuin kalat katiskassa.

Vähemmistöt, niin aina tiedetyt kuin kulttuurimarxistien itse keksimätkin, ovat kulttuurimarxistien suunnitelmissa nimenomaan välineitä, eivät mitään muuta.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by John Quiman
Kalle

Ei ole enemmistö sopeutunut edes vammaisiin, epätasa-arvo vallitsee terveiden ja sairaiden välillä yhä vaan ja pahenee. Kaupunkien ylläpitämille rannoille ei pääse, eikä paljon muuallekaan. Esteitä rakennetaan mm. korokkeita, joiden yli ei pääse. Jopa uusiin julkisiin rakennuksiin vastoin rakennusmääräyksiä.
Joka kokee kohteliaan tervehdyksen loukkaavana, olisiko syytä käydä psykiatrilla?

Kaino-Vieno Huttunen

Yleensä vammaisia koskevat parannukset eivät häiritse terveitä ihmisiä, ainakaan itse en ole koskaan kokenut vaikka pyörätuoliluiskaa tai kynnyksen puuttumista ongelmaksi, usein ne jopa helpottavat elämää. Tervehtiminen ja siihen vastaaminen kuuluu hyviin tapoihin. Tuntuu vähän siltä, että poliittiset syyt vaikuttavat siihen, minkä vähemmistön asiaa pidetään esillä.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Kaino-Vieno Huttunen
Ilkka Forsten

Siitä seuraa lopulta kulttuuri joka on hyvin lähellä sitä mitä koettiin 1920 luvulta lähtien saksassa. Siihen tässä päädytään, on vain ajan kysymys koska alkusoitto kuuluu. Sitten EI OLE vähemmistöillä juurikaan sananvaltaa, mutta itse ovat tätä olleet haluamassa ja tekemässä mahdolliseksi.

Auto jatkossakin

Jatkossakin suosin autoa. Sielä voi kuunnella Raptoria ja naureskella Jopen levyjen tahdisa. Ei tarvitse kumarrella mitään vähemmistösirkusta vaan saa itse kiroilla niin paljon kuin haluaa.
Ja sitäpaitsi, se on paljon halvempi ja vain 5h hitaampi etelä Saksaan kuin lentäminen.

Kaksi sukupuolta

Sukupuolia on edelleen nainen ja mies. Mitä tämäkin taas on, hulluksi on maailma mennyt

John Quiman

Jos vetelee ideologiahöyryjä kalloonsa, näkee kohta kaiken monena.

Ilkka Forsten

E Bluribus Unum lukee Jenkkien kolikoissa. Olikohan sekin jo enne nykyisyydestä ?

juu

Berliini, München, Hampuri ja Hannover ilmoittivat vaihtavansa poliittisesti korrekteiksi linja-autoissa ja junissa tarrat, joissa ilmoitetaan sakkomaksut ilman lippua matkustettaessa.”

Sehän johtuu varmaan ihan siitä, että ne tietyt vähemmistöt ei täälläkään saa sitä sakko maksua. Monta kertaa jopa jättävät heiltä liput tarkastamatta, ja jos sitten kysyvät lippuja niin alkaa kauhea meteli ja tarkastajat poistuu vähin äänin.

Sampo Maa

No samahan se, sinänsä, mitä sanovat. Sanokoot vaikka, että haistakaa paska koko torvisoittokunta, kunhan vain kone vie sinne minne pitää. Lukekaa kuitenkin se Halla-ahon puhe tuolta alta. Se selittää, miksi tällaisia muutoksia tehdään.

Kata

Heiputihei ja hyvät pyhät!(Lufthansa jouluna)
No kiitos en enää käytä jos näin menee vaikka olikin kiva kun Frankfurtissa laitoitte businessluokkaan koska kone buukattu täyteen ja tilaa bisnesluokassa,joten:”Tulet kaukaa ja menet kauas ja olet pukeutunut siististi”No nautin sitten hienoja aterioita ja takanani vanha ruotsalainen lbgth-pari kuherteli..Olin että oon niin maailmannainen…kiva muisto.
Voi pyhä jysäys tätä sekoilua ei siis miten voi olla näin tolloja?Milloin tämä loppuu?

Nestori Lundahl

Heiputihei vaan sinnekin päin. Kyllä tämä joskus loppuu, kuten kaikki muukin.
Sitä odotellessa.

John Quiman

Juu. Jo miljoonan vuoden päästä tätäkään aikaa ei ole argeologien mielestä ollut, mutta ihmettelevät miljoona vuotta vanhaa valkoista siivuleipää, kun ei ole kivettynyt, ei kovettunut, ei homehtunut, vaan on ihan kuin tuore leipä.

Kata

😀 Näinpä!

Ilkka Forsten

Tuore juustosämpylä kuuden tuhannen vuoden takaa, Parasta ennen leimaa vielä jäljellä tuhat vuotta.

Terhomatti Hämeenkorpi

Jumalauta !!!

Ilkka Forsten

Hei !