Kotimaa Rikos

Lukuisia pidätyksiä ja kymmeniä rikosilmoituksia huumeratsioissa Puhoksen ja Kontulan ostoskeskuksissa – Poliisi: ”Huumekauppiaat lähinnä afrikkalaisia”

Kuva Petri Saarela.

Helsingin poliisi suoritti huumausainekaupan valvontaa Puotilassa ja Kontulassa 26.5.–12.6. Valvonnan aikana kirjattiin kymmeniä rikosilmoituksia, otettiin kiinni lukuisia henkilöitä ja tehtiin takavarikoita.

Poliisi päätti toteuttaa huumausainevalvontaiskun, koska poliisi on saanut paljon vihjeitä ja ilmoituksia huumausainekaupasta Puhoksen ja Kontulan ostoskeskusten alueella.

– Esimerkiksi osa alueen asukkaista ja kauppiaista on ollut huolissaan tilanteesta. Arvioimme, että yleisen järjestyksen ja turvallisuuden sekä kansalaisten turvallisuudentunteen ylläpitäminen vaati meiltä toimenpiteitä, sanoo valvontaoperaation johtaja, komisario Jari Friman.

Valvontaoperaatiossa selvisi, että pääosin ostoskeskuksissa ja niiden läheisyydessä myydään marihuanaa, jonka lisäksi alueilla kaupataan pienempiä määriä muita huumausaineita. Poliisi huomasi valvonnan aikana, että joissakin Puhoksen ravintoloissa ja kahviloissa harjoitetaan myös laitonta nuuskakauppaa.

– Huumausaineiden jakelu ja rahaliikenne sekä huumausainekaupan vartioiminen on ostoskeskuksilla huolellisesti organisoitu, toteaa komisario Friman.

Poliisi arvioi, että huumekauppaa harjoittavat Kontulan ja Puhoksen ostoskeskusten alueella erityisesti Pohjois- ja Länsi-Afrikasta kotoisin olevat henkilöt. Myyjät ovat osittain samoja molemmilla ostoskeskuksilla. Huumausainekauppaa tekevät Kontulassa joiltain osin myös kantaväestöön kuuluvat.

Useita kymmeniä rikosilmoituksia ja lukuisia takavarikoita

Valvonnan aikana kirjattiin kymmeniä huumausaineisiin liittyviä rikosilmoituksia.

– Valvontapaikoissa poliisi takavarikoi muun muassa marihuanaa ja amfetamiinia, subutex- ja ekstaasitabletteja, nuuskaa sekä rahaa, sanoo komisario Jari Friman.

Poliisi otti ostoskeskuksilta kiinni yhteensä 12 etsintäkuulutettua. Valvonnan seurauksena maasta poistetaan neljä henkilöä.

Jatkossa poliisi tehostaa erityisesti näkyvää valvontaa Puhoksen ja Kontulan ostoskeskuksilla. Partiot liikkuvat alueilla enemmän ja puuttuvat nopeasti mahdolliseen rikolliseen toimintaan.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit