Eurooppa Rikos

Lundin poliisi Ruotsissa haluaa kitkeä autopalot menemällä kadulle juttelemaan autoja polttavien nuorten kanssa

Husbyn mellakoiden toinen päivä vuonna 2013. Kuva Wikipedia.

Lundin kaupunki on kärsinyt kesäkuun aikana useista laajoista autopaloista, eikä poliisilla ole rikoksista epäiltyjä. Nyt autopaloille on esitetty uusi syy: rahaa vailla olevat nuoret, joiden kanssa poliisi haluaa mennä juttelemaan estääkseen autopalot.

Vanha Lundin yliopistokaupunki Ruotsissa on uusien haasteiden edessä. Toistuvat autopalot kurittavat kaupunkia. Esimerkiksi viime lauantaina neljä autoa tuhottiin polttamalla, ja sunnuntain vastaisena yönä kaksi autoa tuhoutui palamalla.

Vaikka tekijät eivät olekaan tiedossa, Lundin poliisipäälliköllä on Expressenin mukaan kuitenkin ajatus siitä, mistä laajoissa autopaloissa on kyse.

– Emme tiedä, keitä tekijät ovat, voin vain spekuloida, mutta yleensä tällaiset palot ovat nuorten sytyttämiä, poliisipäällikkö Patrik Isacsson sanoo.

Taittaakseen huolestuttavan autopalotrendin, poliisi suunnittelee menevänsä kadulle juttelemaan nuorten kanssa.

– Menemme juttelemaan nuorten kanssa paikkoihin, missä he yleensä ovat, Isacsson miettii. Isacsson myös pelkää, että autojen polttaminen saattaa tuntua nuorista pahalta, sillä ”se on vaarallista.”

Sosiologi Ingela Kolfjord Malmön yliopistosta arvelee autoja polttavien nuorten olevan turhautuneita.

– Autojen polttaminen on tapa osoittaa olevansa turhautunut, Kolfjord lataa.

Sosiologi uskoo, että autojen polttajat ovat yhteiskunnan koventuneiden asenteiden uhreja, ja he tarvitsevat rahaa aktiviteetteihin.

– Monet aikuisetkaan eivät halua viettää koko kesää asuinalueellaan … Kesä on pitkä, ja nuorten tulee saada tehdä asioita tunteakseen olevansa tärkeitä yhteiskunnalle, sosiologi täräyttää.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa