Eurooppa Politiikka

Luomutuottaja boikottiin – syynä omistajan AfD-jäsenyys

Vaihtoehto Saksalle (Alternative für Deutschland, AfD)Kuva Metropolico.org / Flickr

Leipzigissa paikallinen luontaistuotekauppa poistaa valikoimastaan tietyn hirssijauhon, koska sen valmistaja on AfD:n jäsen. Tapaus on herättänyt suuttumusta puolueen kannattajissa.

Supermarket Biomare perustelee ratkaisuaan sillä, että hirssijauhon valmistajan ja hänen puolueensa asenteet ovat vastoin luomualan ”oleellisinta perusarvoa”. Tällä kauppaliike tarkoittaa asiasta kertovan n-tv:n mukaan ”ihmisen aiheuttamaan ilmastonmuutosta”, jonka AfD ja siten myös hirssijauhonvalmistaja kieltäisi.

Biomare poisti tuotteen listoilta jo heinäkuussa. Liikkeen myymälöihin pystytettiin kyltit, joissa kerrottiin asiasta yksityiskohtaisesti eli mainittiin valmistajan tiedot. Kyseinen luomutuote korvattiin muiden valmistajien tuotteilla.

Kauppaliikkeen toimitusjohtaja Malte Reupert toistaa, että ”joka kieltää ihmisen aiheuttaman ilmastonmuutoksen, asettuu suoraan alamme perusarvoa vastaan”. Reupert kertoo kauppaliikkeen joutuneen solvausten ja uhkausten kohteeksi nettisivuillaan. Tappouhkauksia ei kuitenkaan ole esitetty. Myymälöissä asiakkaat ovat kuulemma antaneet tukea ja ymmärtämystä ratkaisulle.

Biomaren toiminta on johtanut siihen, että muutkin luomuketjut ovat poistaneet kyseisen hirssijauhon valikoimastaan. Julkisuuteen asia tuli aivan äskettäin AfD:n liittopäiväryhmän tiedottajan otettua twitterissä sarkastiseen sävyyn asian esille.

Biomaren toimitusjohtaja vetoaa kauppavapauteen. Yksityinen yritys valitsee itse myymänsä tuotteet ja ostaja päättää mitä ostaa ja mistä.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Tagit