Kotimaa Talous

Luona pysyi Maahanmuuttoviraston suurimpana toimittajana

Luona Oy:n operoima Robert Huberin tien vastaanottokeskus Vantaalla. Kuva Hezzu / Flickr / CC BY-SA 4.0

Vastaanottokeskustoiminnan ensimmäisten yksityisyritysten joukossa vuonna 2015 aloittanut ja vuonna 2016 huipputuloksen tehnyt Luona OY oli myös viime vuonna Maahanmuuttoviraston ylivoimaisesti suurin yksittäinen toimittaja.

Tutkihankintoja.fi -sivuston mukaan Maahanmuuttovirasto tilitti Luona Oy:lle vuoden 2019 aikana 22,7 miljoonaa euroa.

Etumatka muihin Maahanmuuttovirastolle vastaanottokeskuspalveluja tarjoaviin toimijoihin on suuri. Maahanmuuttovirasto tilitti vuonna 2019 Helsingin kaupungille 8,2 miljoonaa euroa, SPR Varsinais-Suomen piirille 7,3 miljoonaa euroa, SPR Hämeen piirille 6,4 miljoonaa euroa sekä SPR Kaakkois-Suomen piirille 5,8 miljoonaa euroa.

Maahanmuuttoviraston suurimmat toimittajat vuonna 2019. Kuva Tutkihankintoja.fi

Luona kertoo verkkosivuillaan järjestävänsä vastaanottopalveluja Suomeen saapuville turvapaikanhakijoille. Hakijoille tarjotaan majoitus, ruokaa, neuvonta- ja ohjauspalveluita, sosiaali- ja terveyspalveluita, taloudellista tukea sekä työ-, opinto- ja vapaa-ajan toimintaa.

Syksystä 2015 alkaen Luona Oy oli mukana pilotoimassa turvapaikanhakijoiden vastaanottorahan maksukortiksi tarkoitettua MONI-korttia.

Keväällä 2019 paljastui, että Moni Nordic Oy:n toimittamien MONI-korttien käytöstä on saattanut aiheutua valtiolle lähes kahden miljoonan euron kustannukset kolmen vuoden aikana. Summa ei pidä sisällään turvapaikanhakijoille maksettuja vastaanottorahoja.

Luonan liikevaihto muodostuu pääosin vastaanottokeskustoiminnasta. Vuoden 2019 taloustietoja ei ole vielä saatavilla, mutta vuonna 2018 Luona Oy:n liikevaihto oli 29,1 miljoonaa euroa, mistä Migriltä saadun tilityksen osuus oli 26,1 miljoonaa euroa.

Vuonna 2016 Luona Oy teki vastaanottokeskuksillaan huipputuloksen. Toimintakauden liikevoitto oli tuolloin noin 3,2 miljoonaa euroa liikevaihdon ollessa 52,8 miljoonaa euroa.

Joulukuussa 2019 Mediauutiset valitsi Luona Oy:n toimitusjohtaja Milja Saksin 100 vaikutusvaltaisimman suomalaisen terveysvaikuttajan joukkoon. Perusteina olivat Luonan virtuaaliset ja puhelimitse tehtävät hoidon tarpeen arvioinnit ja terveysneuvonnat, jotka säästävät rahaa ja resursseja kuntien ja sairaanhoitopiirien päivystyksissä.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa