Eurooppa Maahanmuutto

Maahanmuuttaja sai johtotehtävän ulkoministeriössä – auttoi salakuljettamaan yli sata afgaania Ruotsiin

Kuva Pixabay.

Ruotsalainen käräjäoikeus on tuominnut Ruotsin Pakistanin suurlähetystössä työskennelleen miehen sen jälkeen, kun tämä oli myöntänyt 120 väärennettyä viisumia Afganistanin kansalaisille.

Vuonna 2002 armenialaismies sai väliaikaisen oleskeluluvan Ruotsiin. Seuraavana vuonna vuorossa oli pysyvä oleskelulupa, ja Ruotsin kansalaisuuden mies sai vuonna 2006.

Mies loi uraa Ruotsin vankeinhoitolaitoksessa sekä maahanmuuttovirastossa. Toimittuaan suurlähetystössä Teheranissa virkamies siirtyi ulkoministeriön maahanmuutto-osaston päälliköksi Pakistaniin Islamabadiin, missä hän toimi helmikuusta 2012 elokuuhun 2016. Poliisin asiakirjojen mukaan hän on ansainnut yli 50 000 kruunua kuukaudessa.

Virkamiehen toimia tutkittiin vuodesta 2019 lähtien, kun viranomaiset epäilivät hänen osallistuneen salakuljetustoimintaan.

Syyttäjä ei kuitenkaan saanut riittävästi todisteita salakuljetussyytteen nostamiseksi. Myöhemmin hänen todettiin syyllistyneen virka-aseman väärinkäyttämiseen.

Oikeudenkäyntiä johtanut tuomari tuomitsi Ruotsin entisen hallituksen työntekijän 80 päiväsakkoon.

Poliisin esitutkintamateriaalista käy ilmi, että he ovat onnistuneet jäljittämään joukon afgaaneja, jotka ovat hakeneet turvapaikkaa Ruotsissa muilla nimillä ja henkilötiedoilla. On epäselvää, minne muut väärillä viisumeilla maahan saapuneet afgaanit ovat päätyneet.

Lähteet Samnytt, Schengenvisainfo.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit