Kotimaa Rikos

Maahanmuuttaja yritti ostaa naisen viidellä olutpullolla ”hoidettavaksi” pusikossa – kun kauppoja ei tullut, raahasi sitten hiuksista ja löi viinipullolla päähän

Turun oikeustalo. Kuva Petri Saarela.

Kesällä 2019 kantasuomalaiset mies ja nainen istuivat rappusilla Turussa, kun entuudestaan tuntematon reilu parikymppinen lähi-itäläismies änkesi heidän väliinsä istumaan. Sitten lähi-itäläinen esitti eksentriset vaatimuksensa: hän yritti ostaa naisen viidellä oluella ”hoidettavaksi” läheisessä pusikossa.

Oli selvää, että kysymys oli seksin harrastamisesta, eikä aikeista jäänyt epäselvyyksiä jäänyt varsinkaan sen jälkeen, kun lähi-itäläinen sanoi, että ”panen sitä väkisin”.

Kun mies nousi ylös, lähi-itäläinen löi häntä nyrkillä naamaan. Mies poistui hakemaan apua läheisestä baarista, mutta samaan aikaan lähi-itäläinen raahasi ja retuutti naista hiuksista kohti pusikkoa ja puhui samalla jotakin seksin harrastamisesta.

Nainen raahautui lähi-itäläisen perässä, ja kun apua hakemassa ollut mies palasi, lähi-itäläinen löi naista viinipullolla päähän.

Sattumoisin paikalla ollut sivullinen tuli paikalle ihmettelemään tilannetta, jolloin lähi-itäläinen löi tätä kaljakassilla päähän.

Läheisestä baarista hälytettiin poliisipartio, joka saapui hetken kuluttua paikalle vain havaitakseen, että nyt lähi-itäläinen purki raivoaan heihin.

Viranomaiset kertoivat lähi-itäläiselle sekä suomeksi että englanniksi, että tämä otetaan kiinni. Alkoi armoton vastustelu. Lähi-itäläinen harasi vastaan ja potki, jolloin maahanmuuttaja jouduttiin raudoittamaan käsistä ja jaloista. Kun tämäkään ei saanut lähi-itäläistä rauhoittumaan, poliisi käytti kaasua.

Kun lähi-itäläinen löi naista pullolla päähän, tämä menetti tajuntansa, ja seuraava muistikuva oli ambulanssista. Lähi-itäläisen retuuttaessa hiuksista, päähän ja päänahkaan sattui, ja nainen menetti runsaasti hiuksia. Niitä oli ollut vielä sairaalan lattialla. Pullolla päähän lyönnistä tuli kuhmu, ja päätä särki vielä oikeudenkäynnin aikaan, vaikka tapahtumista oli kulunut jo kauan aikaa.

Poliisi kertoi oikeudessa, ettei ole 15 vuoden poliisiuransa aikana montaa kertaa kohdannut yhtä voimakasta vastarintaa.

Eksentrisesti käyttäytynyt lähi-itäläinen väitti oikeudessa, että mies ja nainen olivat pummanneet häneltä tupakkaa ja huutaneet kovasti. Esitutkinnassa hän kuitenkin myönsi kosketelleensa naista vatsasta. Lähi-itäläinen on asunut Suomessa kuusi vuotta ja osaa suomea jonkin verran. Oikeudessa hän sanoi usein sekoittavansa vatsaa ja otsaa tarkoittavat sanat.

Varsinais-Suomen käräjäoikeus tuomitsi lähi-itäläismiehen kolmesta pahoinpitelystä, virkamiehen vastustamisesta sekä seksuaaliseen tekoon pakottamisen yrityksestä 5 kuukaudeksi vankeuteen. Tuomio on ehdollinen.

Tuomittu määrättiin maksamaan kolmelle asianomistajalle korvauksia yhteensä 2700 euroa. Asianomistajien oikeudenkäyntikulut 2864 euroa maahanmuuttaja joutuu korvaamaan valtiolle.

Lähde Varsinais-Suomen käräjäoikeuden tuomio.

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa