Kotimaa Rikos

Maahanmuuttajajoukkio riehui Helsingissä – 10 vangittu

Kuva: Petri Saarela

Poliisi epäilee kymmentä ulkomaalaistaustaista miestä törkeästä pahoinpitelystä ja törkeästä ryöstöstä.

Helsingin poliisi on esittänyt vangittavaksi kymmenen noin 20–25-vuotiasta ulkomaalaistaustaista miestä, joita kaikkia epäillään törkeästä pahoinpitelystä ja törkeästä ryöstöstä. Lisäksi heistä viittä epäillään ampuma-aserikoksesta. Rikoksesta epäillyt vangittiin tänään todennäköisin syin mainituista rikoksista epäiltynä.

MTV3:n mukaan suurin osa vangituista on nimien perusteella somalitaustaisia.

Hätäkeskus sai lauantaina 27. maaliskuuta ilmoituksen, jonka mukaan Pikku-Huopalahdessa riehuu ja aiheuttaa häiriötä suuri miesjoukko. Hetkeä myöhemmin hätäkeskukseen ilmoitettiin, että tapahtumapaikalla oli puukotettu 18-vuotiasta miestä ja potkittu ja hakattu pesäpallomailalla alaikäistä poikaa.

Paikan päältä poistui kolme henkilöautoa, jotka poliisi pysäytti Mannerheimintiellä. Ajoneuvoista otettiin kiinni kymmenen henkilöä, jotka ovat syntyneet 1990-luvulla.

– Poliisi takavarikoi autoista useita pesäpallomailoja, kaksi viidakkoveistä, muita teräaseita ja ampuma-aseen, sanoo tutkinnanjohtaja, rikostarkastaja Jari Koski.

Poliisille on selvinnyt, että pidätettyjen miesten joukko lähti lauantaina liikkeelle Vantaalta, jossa he olivat ostaneet useita pesäpallomailoja. Ajoneuvot suuntasivat Pikku-Huopalahteen, jossa esitutkinnan mukaan noin 10–15 miestä hyökkäsi alaikäisen ja täysi-ikäisen asianomistajan kimppuun.

Esitutkinnassa selvisi, että alaikäisen asianomistajan kolme kaveria pääsivät tilanteesta karkuun, mutta hän itse kaatui ja joukko sai hänet kiinni. Epäillyt hakkasivat häntä pesäpallomailoilla, potkivat ja varastivat häneltä matkapuhelimen. Samaan aikaan paikalla oli aiemmin mainittu toinen, täysi-ikäinen asianomistaja, jota joukkio puukotti jalkaan.

– Vaikuttaa siltä, että kyseessä oli ennalta sovittu ja suunniteltu väkivallanteko, jossa ainakaan kaikkia varsinaisia kohteita ei tavattu. Rikoksesta epäiltyjen autoista löydetyt tavarat antavat syytä epäillä, että matkan tarkoituksena oli ikävämpi suunnitelma kuin keväinen ajelu. Alaikäinen asiaomistaja pahoinpideltiin ilmeisesti epähuomiossa tai varmuuden vuoksi. On vaikea kuvitella, miksi joukko parikymppisiä miehiä muuten hakkaisi alaikäistä poikaa pesäpallomailoilla, sanoo tutkinnanjohtaja Koski.

Lähteet poliisin tiedote, MTV3

Lisätty tieto epäiltyjen etnisyydestä 1.4 klo 12:42

Tilaa
Ilmoita
guest
8 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
trackback

online dissertation help in malaysia https://mydissertationwritinghelp.com/

trackback

writing dissertation prospectus https://dissertationwriting-service.com/

trackback
trackback
trackback

cash me out slots youtube https://beat-slot-machines.com/

trackback
trackback

scatter slots girls https://pennyslotmachines.org/

trackback

2inflammatory

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa