Kotimaa Rikos

Maahanmuuttajan tyttöystävän aiempi seurustelusuhde johti edellisen sulhon pahoinpitelyyn – Pahoinpidelty: ”Tuli pieni pärähdys”

Kuva Pxhere.

Tieto naisystävän entisestä seurustelusuhteesta oli maahanmuuttajamiehelle liikaa.

Eräässä Etelä-Savon kaupungissa nimensä perusteella Pohjois-Afrikasta tai Lähi-idästä kotoisin oleva mies istuskeli kavereidensa kanssa.  Sanotaan miestä tässä afrikkalaiseksi.

Jossain vaiheessa seurueessa ollut afgaani kertoi, että nainen, jonka kanssa afrikkalainen nyt seurustelee, on ollut aiemmin erään toisen maahanmuuttajamiehen kanssa.

Tieto oli liikaa, ja afrikkalainen raivostui. Mies soitti edelliselle seurustelijalle pyytäen tätä tulemaan rantaan keskustelemaan tärkeästä asiasta.

Kun miehet olivat tapaamispaikassa, afrikkalainen tenttasi, oliko toinen seurustellut aiemmin saman naisen kanssa. Kun kysymykseen ei kuulunut vastausta, afrikkalainen löi toista miestä silmään. Mies ei ”tipahtanut maahan”, mutta ”tuli pieni pärähdys” ja hän yritti paeta paikalta.

Afrikkalainen säntäsi perään ja jatkoi rajua pahoinpitelyä myös kuristaen uhria. Miehelle tuli pahoinpitelyssä ruhjeita, silmään mustelma ja kurkku oli pitkään kipeä.

Etelä-Savon käräjäoikeus piti pahoinpitelyä vahingollisena ja vaarallisena, sillä kuristamisen lisäksi maassa makaavaan uhriin oli kohdistunut useita voimakkaita nyrkiniskuja.

Käräjäoikeus tuomitsi afrikkalaisen pahoinpitelijän 3 kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen, jonka koeaika kestää kaksi vuotta. Erilaisia korvauksia pahoinpitelijä joutuu maksamaan uhrilleen 500 euroa.

Tuomio ei ole vielä lainvoimainen.

Lähde Etelä-Savon käräjäoikeuden tuomio.

  • 176
    Shares