Kotimaa Rikos

Maahanmuuttajanaiset taistelivat pelisalissa pelivoitoista – ”Siinä oli käsirysy ja lyömistä”

Kuvituskuva. Kuva Piqsels.

Kesäkuussa 2019 Feel Vegas -pelisalissa Helsingissä etelämaalaisnaisen ja afrikkalaisnaisen välille syntyi kärhämää.

Etelämaalaisnaisen mukaan afrikkalainen ilmiantoi hänet pelisalin työntekijälle kerjäämisestä, mistä seurasi yhteenotto. Afrikkalaisnainen yritti hyökätä, uhkaili ja vaati tulemaan ulos

– Tule mennään ulos, siellä näytän sinulle, afrikkalainen olisi etelämaalaisen mukaan sanonut. Samalla afrikkalainen iski vastapuolta nyrkillä naamaan.

Portsari heitti molemmat maahanmuuttajat ulos salista. Kun etelämaalainen jutteli käytävässä portsarin kanssa, sisuuntunut afrikkalainen tuli taas nyrkkejään heilutellen. Vartijan ei auttanut muu kuin johdatella raivoava afrikkalainen ulos.

Kun etelämaalaisnainen oli poistumassa paikalta, afrikkalainen hyökkäsi taas haukkuen kerjäläiseksi. Afrikkalainen tarrasi etelämaalaista kädestä kiinni ja väänsi, löi molemmilla käsillä ja huusi ”olet kerjäläinen”. Sitten etelämaalainen kuuli äänen, kun jokin murtui olkavarressa.

Portsari saapui meluavien ja taistelevien naisten luo ja yhteenotto viimein päättyi. Kaveri kuljetti sitten etelämaalaisnaisen sairaalaan saamaan hoitoa vammoihinsa.

Yhteenoton aikana afrikkalaisnainen oli uhannut myös tappaa vastapuolen.

Afrikkalaisnaisen version mukaan hän oli sanonut etelämaalaiselle ”eikö sua hävetä, että tulet joka päivä tänne kerjäämään”, mistä alkoi rähäkkä. Etelämaalainen alkoi haukkumaan huoraksi ja hulluksi. Afrikkalainen ei ollut lyönyt ketään, ei sisällä eikä ulkona, eikä ollut mitään tietoa, mistä vammat olivat syntyneet.

Pelisalin työntekijä kertoi olleensa työvuorossa, kun salista kuului huutoa. Kun hän meni katsomaan älämölön lähdettä, hän sai havaita, että afrikkalaiselle ja etelämaalaiselle oli tullut riitaa rahasta, automaatista tulleista tiketeistä.

– En saanut selvää mistä heillä oli riitaa. Yritin rauhoitella naisia, mutta kun tilanne meni naisten välillä tönimiseksi ja läpsimiseksi lähdin hakemaan vartijan paikalle, koska katsoin, että en ole riittävä auktoriteetti siinä tilanteessa, työntekijä kertoi oikeudessa.

Työntekijän kertoman mukaan portsari meni väliin ja ohjasi taistelevat maahanmuuttajat ulos. Myöhemmin hän kuuli portsarilta, että naiset olivat lähteneet eri suunnista ulos ja jatkaneet taistelua siellä.

– Siinä oli ollut käsirysy ja lyömistä.

Molemmat osapuolet olivat työntekijälle tuttuja, eikä etelämaalaisen käytös tullut yllätyksenä.

– Tämä ei kunnioita työntekijöitä ja tällä on aiemminkin ollut muiden asiakkaiden kanssa ongelmia rahaan liittyen. Tälle on annettu jäähyjäkin käytöksen vuoksi.

Käräjäoikeus piti kuitenkin etelämaalaisen kertomusta luotettavana, sillä sitä tukivat valvontakameran tallenteet, lääkärin lausunto ja muut todistelut.

Lokakuussa 2020 Helsingin käräjäoikeus tuomitsi afrikkalaisnaisen 70 päivän vankeusrangaistukseen pahoinpitelystä. Tuomio oli ehdollinen. Afrikkalaisnainen määrättiin maksamaan 2200 euroa etelämaalaisnaiselle kivusta ja särystä.

Molemmat osapuolet valittivat tuomiosta hovioikeuteen. Afrikkalaisnainen vaati syytteiden hylkäämistä ja etelämaalaisnainen korvausten korottamista 16 000 euroon.

Helsingin hovioikeus ei antanut valituslupaa, sillä se ei havainnut aihetta epäillä käräjäoikeuden tuomion oikeellisuutta.

Etelämaalaisnainen kertoi oikeudessa, että hän on ollut palkkatyössä viimeksi kolme vuotta sitten ja yrittää nyt jäädä työkyvyttömyyseläkkeelle käden takia. Muuta sairautta hänellä ei ole ollut.

Lähteet Helsingin käräjäoikeuden ja Helsingin hovioikeuden tuomiot.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit