Eurooppa Maahanmuutto

Maahanmuuttajanaisten integraatioprojekti lopetetaan – koronapandemia tyrehdytti värikkäistä afrikkalaisista kankaista ommeltujen hirvien myynnin

Maahanmuuttajanaisia Ruotsissa harjoittelemassa työntekoa eläkeläisten ohjauksessa vuonna 2017. Kuva Shutterstock.

Taas yksi maahanmuuttajien integraatioprojekteista haudataan Ruotsissa. Nyt naisten osuuskunta Vivillalla on tullut tiensä päähän Örebrossa.

Ajatuksena oli, että ulkomailla syntyneillä naisilla olisi mahdollisuus kehittää yrittäjyyttään, mutta neljän vuoden kuluttua hanke lopetetaan. Syynä on, että tuloja ei ole eikä avustuksia enää ole saatu.

Yli 30-vuotiaat ulkomailla syntyneet naiset ovat merkittävä taloudellinen taakka ruotsalaiselle yhteiskunnalle, koska he ovat pääosin työttömiä. Vivillalla-projekti käynnistyi vuonna 2017 ja tavoitteena oli, että naiset saisivat tuloja mutta myös mahdollisuuden testata ideoitaan Ruotsin työmarkkinoilla.

Nina van Rooyen, projektin johtaja kokee, että naiset ”ovat olleet suurlähettiläitä pyrkimyksissä päästä pitkäaikaistyöttömyydestä eroon”. Mutta nyt he ovat taas työttömiä. SVT:n mukaan tämä johtuu osittain koronapandemiasta, joka tyrehdytti projektin myyntikanavat, jotka ovat olleet pääasiassa markkinoita ja muita tapahtumia.

Naiset ovat valmistaneet muun muassa pehmoleluja, oviseppeleitä ja tarjonneet ompelupalveluja yksityishenkilöille ja yrityksille. Värikkäistä afrikkalaisista kankaista ommeltu hirvi on ollut suurin menestys, mutta nyt Nina van Rooyen voi vain todeta, että myynti on tyrehtynyt ja rahat ovat menneet.

Projekti on vielä yrittänyt saada ruotsalaisia veronmaksajia rahoittamaan työttömiä maahanmuuttaja​​naisia.

– Mutta kunta sanoo, että rahaa ei ole, van Rooyen kertoo.

Lähde SVT.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa