Eurooppa Maahanmuutto

Maahanmuuttajat muslimimaista maksavat tanskalaisille veronmaksajille kolme kertaa enemmän kuin muualta saapuvat

Kuva Shutterstock.

Tanskan ulkomaalais- ja integraatioministeriön laskelmien mukaan MENAP-maista ja Turkista saapuvat maahanmuuttajat tulevat tanskalaisille veronmaksajille kolme kertaa kalliimmaksi kuin muista maista saapuvat.

Asia käy ilmi Tanskan ministeriön tiedotteesta.

MENAP-maita ovat Lähi-idän ja Pohjois-Afrikan maat sekä Pakistan ja Afganistan. Näistä maista saapuvat ovat myös yliedustettuina rikostilastoissa ja aliedustettuina työllisyystilastoissa.

Ainoastaan 16 muslimimaasta lähtöisin olevat maahanmuuttajat vastaavat 80 prosentista ei-länsimaisten Tanskassa suorittamista rikoksista. Väkivaltarikoksissa vastaava luku on vielä karmaisevampi, 85 prosenttia.

Vuonna 2019 Tanskan rikosoikeudenkäynneissä tuomituista ei-länsimaisista 53 prosenttia oli libanonilaisia, turkkilaisia, somaleja ja irakilaisia.

Maahanmuuttajien työllistymistä tarkasteltaessa kuva muuttuu radikaalisti.

Ei-länsimaiset maahanmuuttajat, joilla ei ole muslimimaataustaa, ovat maahanmuuttajien työllisyystilastojen kärjessä, kun taas muslimimaista lähteneet ovat pohjilla.

Vuonna 2018 ei-muslimimaista saapuneista maahanmuuttajista töissä kävi 69,6 prosenttia. Työllisyystilastojen pohjilta löytyivät somalit ja libanonilaiset, joista töissä kävi vain 38,6 prosenttia.

Lähteet Den Korte Avis, Udlændinge- og Integrationsministeriet.

 

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa