Eurooppa Talous

Maahanmuuttajat siirsivät Saksasta ulkomaille 18 miljardia euroa

Kuva Pixabay.
Saksaan tulleiden maahanmuuttajien ulkomaille siirtämien varojen määrä on nousussa. Vuonna 2016 on tilastojen mukaan maahanmuuttajien saamista avustuksista ja palkoista siirretty ulkomaille lähes 18 miljardia euroa.

Turvaa ja työtä Saksasta hakevien maahanmuuttajien rahasiirrot kotimaahansa olivat vuoden 2016 aikana tarkalleen 17,7 miljardia euroa. Tässä luvussa on nousua noin kuusi miljardia vuoden 2007 tasoon verrattuna. Saksa on noussut maahanmuuttajien ulkomaansiirtolistalla seuraavaksi USA:n, Saudi-Arabian ja Sveitsin jälkeen. Saksan hallituksen mukaan tämä pakolaisten rahasiirto-operaatio on hyväksi, koska se luo uusia mahdollisuuksia pakolaisten kotimaissa ja tukee lähtömaiden kehitystä.

Saksan hallituksen mukaan raha juoksee juuri sinne missä sitä kipeimmin tarvitaan. Näillä rahoilla ostetaan elintarvikkeita, vaatteita, lääkkeitä ja maksetaan lääkärikäyntejä. Lisäksi näiden varojen avulla avataan pieni liikeyrityksiä.

Siirtojen määrän oletetaan olevan paljon suurempi kuin viralliset tiedot antavat ymmärtää. Tätä perustellaan sillä, että pankkisiirrot ovat kalliita ja samalla ainoita tapoja todentaa siirrot. Usein välttääkseen siirtomaksut maahanmuuttajat antavat varoja ystävilleen ja sukulaisilleen, jotka matkustavat kotimaahan. Myös tässä asiassa on Saksan hallitus tullut apuun laskemalla rahansiirtomaksujen tasoa vähintään kolmella prosentilla vuoteen 2030 mennessä. Jo tällä hetkellä on olemassa useita pankeista riippumattomia edullisia rahansiirtomahdollisuuksia usealla kielellä.

Welt-lehden mukaan Syyriaan suuntautuva rahaliikenne on laskenut. Tätä ilmiötä selittänee se, että suuri joukko syyrialaisia on paennut maastaan naapurimaihin. Kasvaneista kohdevirroista Welt-lehti mainitsee Libanonin, jonka siirtosummat ovat nousseen vuoden 2010 tasolta (118 miljoonaa dollaria) vuoden 2016 841 miljoonan dollarin tasolle.

Lähde: Welt

 

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa