Kotimaa Rikos

Maahanmuuttajataustainen yritti seksuaalista väkivaltaa lastensuojelun erityisyksikössä

Kuva Petri Saarela.

Tyttö oli maaliskuussa 2017 sijaishuollon erityisyksikössä yhteisissä tiloissa tekemässä normaaleja päivän askareita. Ohjaajat olivat päiväkahvilla. Yllättäen iranilaispoika otti olkavarresta ja siitä kiinni pitäen raahasi hänet lähettyvillä olevaan huoneeseen. Tyttö kielsi, yritti ravistella itsensä irti ja päästä pakoon.

Nuori mies, jonka taustat nimen perusteella ovat Iranissa, pakotti tytön sängylle, sulki verhot ja alkoi laskemaan hänen housujaan ja saikin ne vedettyä nilkkoihin asti. Sitten iranilainen yritti väkisin tunkea itsensä hänen sisälleen.

Tyttö toisti monta kertaa, että pitää mennä käymään suihkussa. Sitten iranilainen ”kai tajusi, ettei kannata enää yrittää”, jolloin tyttö ryntäsi paniikissa pois huoneesta.

Yksikön ohjaajille ilmoitettiin tapauksesta.

Joulukuussa 2018 tyttö oli tulossa kylältä yksikköön ja yhtäkkiä vastaan tuli iranilainen, joka lähti perään. Tyttö kävi kavereidensa luona ja ehti jo ajatella, että tilanne on ohi ja lähti jatkamaan matkaa.

Yhtäkkiä iranilainen putkahti esiin, otti väkisin kiinni ja lähti raahaamaan tyttöä läheiseen latoon. Tyttö huusi ja kiljui, mutta iranilainen piti väkisin ranteista kiinni eikä tyttö päässyt pois.

Ladossa iranilainen repi vaatteita tytön päältä. Tyttö huusi apua, mutta oli jo pimeää eikä kukaan enää liikkunut siellä.

– Ole hiljaa tai tapan sinut, iranilainen käskytti tyttöä ja tehosti komentoaan lyömällä avokämmenellä kasvoille.

Iranilainen repi pikkarit pois ja yritti kosketella alapäästä, jolloin tyttö sai potkaistua iranilaista ”herkkään paikkaan, munille”, jolloin iranilainen ”lähti menemään.”

Tyttö etsi tavaransa, palasi yksikköön ja kertoi ohjaajalle tapahtuneesta.

Tapauksia käsiteltiin aikanaan käräjäoikeudessa istunnossa, johon iranilainen osallistui videon välityksellä Pirkanmaan käräjäoikeudesta Tampereelta.

Iranilainen väitti olleensa syyntakeeton tai ainakin alentuneesti syyntakeinen. Sanojensa vakuudeksi hän esitti diagnoosin, joka on salattu oikeuden pöytäkirjoista.

Käräjäoikeus kuitenkin katsoi, että lääkärinlausunto ja sen maininnat evät osoittaneet, etteikö iranilainen olisi kyennyt ymmärtämään tekojensa tosiasiallista luonnetta tai oikeudenvastaisuutta.

Miestä ei ollut tuomittu aiemmin Suomessa, joten käräjäoikeus katsoi, että rangaistuksen voisi määrätä ehdollisena eikä edes valvonta ole tarpeellinen tuomion aikana.

Käräjäoikeus tuomitsi iranilaisen pakottamisesta seksuaaliseen tekoon nuorena henkilönä, lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä nuorena henkilönä sekä törkeän raiskauksen yrityksestä nuorena henkilönä yhteiseen 1 vuoden 6 kuukauden ehdolliseen vankeustuomioon.

Uhrille iranilainen määrättiin maksamaan kärsimyskorvauksia yhteensä 5000 euroa.

Uhrin oikeudenkäyntikulut 2693 euroa kuten myös iranilaisen kulut 5855 euroa jäävät Suomen valtion vahingoksi.

Lähde käräjäoikeuden julkinen seloste. Kansalainen ei julkaise käräjäoikeuden sijaintia uhrin tunnistamisen estämiseksi.

Tilaa
Ilmoita
guest
15 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
timo

Petterin ja Pipilän ”hyvät työmiehet” toimessa.

Seppo-Sisko

Ja orvon petteri haluaa tätä osaajajoukkoa lisää Suomeen..

Tiedoksi

Se on oikeesti nimeltään Orpo Piru ja jokut myös Petturi Urvoksi häntä kutsuvat.

Ilkka Forsten

Nyt on pakko sanoa että tyyppi on täysi mul****u, hän nimittäin yritti työntää ITSEÄÄN tytön sisään, Normaalisti siihen riittää uloke joka retkottaa puntissa joutilaana puolihorroksessa.. Ei tule mitään tästäkään, mihin tämä maailma on menossa ?

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Ilkka Forsten
Kata

😀 Eii hitto herra Forsten nyt sitten iltateet on näppiksellä….voivoi hahahaaaaa!

Ilkka Forsten

Kiitos ansiottomasta arvonnoususta. En ole herra koska en halua kuulua kaulusköyhällistöön jolla on suuret luulot omasta asemastaan yhteiskunnassa.

Pysyttelen ihan mielelläni tavisten ryhmässä, siellä on enemmän järkeä kuin uskalletaan ääneen sanoa.

Kaino-Vieno Huttunen

”Sanojensa vakuudeksi hän esitti diagnoosin, joka on salattu oikeuden pöytäkirjoista.”

98.5% kehitysmaista tulleilla miehillä tuntuu olevan sama diagnoosi. Periytyy ilmeisesti Y-kromosomin kautta ja yleisyys selittyy serkusavioliitoilla.

Ilkka Forsten

Matalaotsaisuus minkä turbaani kätkee.

Jarno Lehmussalo

Paavolta uutisia Ruotsinmaalta. ”Ennen kuin alkaa lukemaan seuraavaa juttua, kannattaa siirtää kaikki särkyvä arvotavara kauemmas, joka saattaa lentää ikään kuin vahingossa seinään.”Tuplaraiskaaja palkittiin hulppealla summalla rahaa • Pt-media 

Kata

Jo noiden näkeminen alkoi etomaan…siis ei voi olla totta!!!Tytön kärsimykset ei paina mitään!
Nyt poijat aattelee että pittää jöpöttää lissää ko kerta saa palkan ja asuminenkin ilmaista vankilassa ja hetkohta vappaaksi!Uutta putkeen vaan!
Sitten aletaan ”syyntakeettomiksi”koska joku batiikkinoita niin opasti!Ja alennusta ja kaikkea kivvaa ja pottunokat maksaa,ah tätä onnen päivää!

Moraali on kadonnut…joka puolelta.

Ilkka Forsten

Moraali katoaa ja patruunat lisääntyy, tuloksena saattaa olla moraaliton patruunan tuhlaus minkä tuloksena joku jää hopealle.

Kummallista

Ihmetyttää, miksi tuolla on kommentoinnit nykyään kiinni PT-mediassa. Ollaanko lähdetty jo valtamedian kelkkaan ja ei saa kirjoittaa. Monesti iltalehdessä on näin ollut uutisissa, tai sitten ensin on kommentointi auki, tunnin päästä sitten suljettu ja kadonnut.

Kata

Oho siis PT-Mediassakin ei kommentointia?Jaahas….

Kummallista

Juu, loppui muutama päivä sitten kommentoinnit tuollakin. Ihmetyttää kyllä vähän että miksi. Kyllähän tämä Pate otti hieman kierroksia välillä kommenteissa varsinkin, mitkä koski koronarokotteita ja koronaa. Tiedä sitten minkä takia loppuivat kommentit kokonaan.

Ilkka Forsten

Taju on taas kaatunut keinuvan jakkaransa kanssa nurkkaan, ei sen kummempaa. Muistan ikuisesti sen Monokulttuurin lähetyksen jossa oli mukana Junes, Tuukka ja Tajukangas. Viroksi kaatumisesta käytetään sanaa kukkerpallit. Nyt oli sekä kukker että pallit kerrankin samassa paikassa. Palli vaan petti vanhan konkarin.

Jo alussa kävi selväksi että Paavo on ottanut mäkilähdön, tai sitten rikastin ( eli ryyppy ) oli juuttunut auki asentoon. Paavo puhui kyllä ihan järkeviä, aluksi, mutta illan edetessä jutut alkoivat mennä vähän poskettomiksi, ja kun paavolla oli tapana huojua tuolin kanssa edes takaisin puheen aikana, niin väistämätön tapahtui.

Ukko hävisi kuvasta tohvelit vilahtaen ja rytinällä, mutta nou hätä… Lattialta kömpi urhea sankari takaisin jakkaralle, ja ihan kuin kaikki tapahtunut olisi normaalia, kuului kommentti.
” Niin jatketaan vaan, ei tässä mitään tapahtunut.” Tuolloin jopa tuukka nauroi vaikka koitti ylläpitää vakavaa naamaa. Niin nauroin minäkin, ja arvatenkin sellaiset reilu 1000 katsojaa.

Olisi varmaan ollut hyvä lahjoittaa paavolle kaatokännikypärä, sillä voihan sitä kaikesta huolimatta joskus sattuakin vaikka ei ehkä sillä kerralla.

Ja paavo, jos luet tämän, niin älä suutu, se oli yksi parhaista monokulttuurin lähetyksistä eikä pieni rypeminen ollut mitenkään katu-uskottavuutta vähentävä tekijä. Olet ihan viisas mies ja sinulla hyviä oivalluksia, kiitos niistä. ( tai älä ” niistä ”.)