Kotimaa Rikos

Maahanmuuttajataustaiselle demaripoliitikolle 50 päivää ehdollista vankeutta Kelan harhauttamisesta

Helsingin käräjäoikeus. Kuva: MakeF / Wikimedia Commons / CC BY-SA 2.5

Helsinkiläinen demaripoliitikko joutui keväällä petoksesta syytteeseen. Hagi Muse on nyt tuomittu Kelan harhauttamisesta 50 päiväksi ehdolliseen vankeuteen.

Samia Omar Hagi Musea sai keväällä syytteen Kelan harhauttamisesta taloudellisen edun saamisen toivossa.

Syyttäjän rangaistusvaatimuksen mukaan Hagi Muse erehdytti Kelaa suorittamaan työmarkkinatukea yhteensä 6015 euroa salaamalla työssäkäyntinsä ja palkkatulonsa tulkkauspalveluja myyvässä Hero Tolk Oy:ssä.

Hagi Muse kiisti tahallisen erehdyttämisen ja perusteli petostaan vaikealla elämäntilanteella.

Helsingin käräjäoikeus kuitenkin katsoi, että vaikea elämäntilanne ei vaikuta arvioon tahallisuudesta ja tuomitsi Hagi Musen 50 päiväksi ehdolliseen vankeuteen.

Hagi Musen oikeudenkäyntikulut 514 euroa jäävät valtion vahingoksi, sillä Hagi Muselle on myönnetty oikeusapua ilman omavastuuta.

Petostuomion saanut Hagi Muse on ollut Sdp:n Helsingin-piirin piirihallituksen jäsen ja Kontulan–Mellunmäen Sosialidemokraatit ry:n jäsen. Hagi Muse erosi keväällä luottamustoimistaan petosepäilyn tultua julkisuuteen.

Ollessaan ehdokkaana Sdp:n Helsingin-piirin vuoden 2020 piirihallitukseen Hagi Muse kertoi olevansa ”rehellinen, motivoitunut ja positiivinen helsinkiläinen maahanmuuttajaäiti”. Hän myös sanoi olevansa ”kotimaassaan tunnettu poliitikko” ja ”Somalimaan edustaja Suomessa”.

Vuonna 2017 Hagi Muse kertoi Sdp:n puoluekokouksessa, että hänelle sosiaalidemokratia tarkoittaa ennakkoluulotonta suhtautumista.

– Älä tuomitse kirjaa kansien perusteella.

Sdp on ollut otsikoissa useasti aiemminkin maahanmuuttajataustaisten poliitikkojen aiheuttamien kohujen vuoksi.

Helsingin kaupunginvaltuuston demarijäsen Abdirahim ”Husu” Hussein on noussut aika ajoin otsikoihin epäasiallisen käytöksen ja valehtelun vuoksi. Hänellä on myös useita petostuomioita ja tuomio lievästä pahoinpitelystä.

Kansanedustaja Hussein al-Taee joutui vuonna 2019 pyytelemään anteeksi vihakirjoituksiaan sosiaalisessa mediassa. Hän on myös jäänyt kiinni ilmoitettuaan vääriä tietoja koulutuksestaan.

Lelusalakuljettajana tunnettu, rahankeräysrikoksesta ja kirjanpitorikoksesta tuomion saanut Rami Adham joutui eroamaan sosiaalidemokraattisesta puolueesta, kun hänen kytköksensä jihadistiliikkeisiin olivat nousseet otsikoihin.

Oulun moskeija nousi otsikoihin vuonna 2018 lapseen kohdistuneen seksuaalirikoksen tekopaikkana. Oulun moskeijaa johtaa Abdul Mannan, joka on ollut vuosina 2012-2017  Sdp:n varavaltuutettuna Oulussa. Mannanin mukaan ”todellisen islamin” levittäminen mukaan lukien sharia-laki on tärkeää. Hänen suhtautumisensa sosialidemokraateille tärkeään vapaamielisyyteen moraalikysymyksissä noudattelee islamistista extremismiä, sillä Mannan on tuominnut homoseksuaalisuuden ja sukupuolten välisen yhdenvertaisuuden uskonsa vastaisena.

Islamilainen terroristijärjestö ISIS julkaisi vuonna 2017 kuvan bangladeshiläisestä taistelussa kuolleesta ISIS-miehestä, Abu Ismail al-Bengalista, joka tunnettiin myös nimellä Taz Rahman. Abdul Mannan on edesmenneen ISIS-taistelijan appi.

Lisätty maininta Abdul Mannanista 1.7 klo 13:31

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit