Eurooppa Rikos

Maahanmuuttajaväkivallan uusi taso Saksassa: Molotovin cocktaileja väkijoukkoon

Kuva PublicDomainPictures.net

Dortmundissa Saksassa massiivisessa maahanmuuttajaryhmien välisessä kahakassa käytettiin pakolaisväkivallassa uusia mutta muutoin historiasta tuttuja aseita – polttopulloja eli Molotovin cocktaileja.

Maanantaina 10. kesäkuuta maahanmuuttajaryhmien välinen konflikti eskaloitui täydellisesti Dortmundissa, kertoo Wochenblick. 80 useaa eri kansallisuutta olevaa henkilöä aloitti massiivisen kahakan, jossa käytettiin aseina tuolin jalkoja, puukalikoita, erilaisia työkaluja ja lopulta polttopulloja. Arviolta 150 katsojaa esti viranomaisten väliintulon, joten suurin osa kahakan osallistujista pystyi pakenemaan.

Poliisi sai ensimmäisen hätäpuhelun pian klo 2 jälkeen yöllä, jolloin paikalla oli noin 100 henkilöä, ja maahanmuuttajaryhmät hakkasivat brutaalisti toisiaan.

Poliisin massiivisesta läsnäolosta huolimatta vain 3 syyrialaista epäiltyä – kaksi 17-vuotiasta ja yksi 20-vuotias – saatiin pidätettyä. Syynä tähän oli arviolta 150 katsojaa, joiden vuoksi poliisin oli vaikea edetä tapahtumapaikalle.

Tapahtumapaikalla poliisi varmisti useita vaarallisia esineitä ja sammutti palavat polttopullot. Myös Molotovin cocktailina tunnettuja aseita oli käytetty heittämällä niitä ihmisten päälle. Tiedossa ei ole, loukkaantuiko kukaan polttopulloiskuissa.

Poliisikomisario Georg Lange ei lannistu massiivisesta kahakasta ja sen nolosta lopputuloksesta – saatiinhan vain kolme kahakoitsijaa pidätettyä. Hänen mukaansa poliisin nollatoleranssilinja jatkuu edelleen.

Tapausta tutkimaan on asetettu tutkijalautakunta, jonka tavoitteena on muun muassa selvittää tapaukseen johtaneet syyt.

  • 1.9K
    Shares