Eurooppa

Maahanmuutto on kasvattanut Saksan väestön ennätyksellisiin lukuihin

Kuvituskuva. Kuva Montecruz Foto / Flickr.

Vastoin aiempia ennusteita, Saksan väestö ei ole kutistunut. Massamaahanmuutto korvaa vahvana jatkuneen maastamuuton ja syntyvyyttä suuremman kuolleisuuden. Syntyvyyskin on kasvanut pääosin humanitaarisen maahanmuuton vuoksi.

Saksassa asuu nyt ennätykselliset 83 miljoonaa ihmistä.

Vaikka jo pitkään Saksan väestömäärän on ennustettu kääntyvän laskuun, Saksan väestö kasvoi viime vuosikymmenellä ennätyksellisen suureksi. Näin todetaan Saksan hallituksen ”väestöpoliittisessa yhteenvedossa”.

Viime vuosikymmenen aikana Saksa menetti vuosittain yli 200 000 henkilöä syntyvyysvajeen ja saksalaisten maastamuuton vuoksi. Voimakkaana jatkunut maahanmuutto kuitenkin enemmän kuin korvasi tämän menetyksen, sillä saman vuosikymmenen aikana saksalaisia ja ulkomaalaisia muutti Saksaan 5 miljoonaa enemmän kuin mitä maasta poistui.

Maahanmuutto lisää väestöä myös syntyvyyden kautta. Ulkomailta tulleiden naisten keskuudessa vallitsee selkeästi suurempi syntyvyys – 2,1 lasta per nainen – kuin Saksan kansalaisuuden omaavilla naisilla, joiden tapauksessa vastaava luku keskimäärin on 1,4.

Korkeat hedelmällisyysluvut johtuvat pääosin humanitaarista suojelua hakevien naisten suuresta tulvasta Lähi- ja Keski-idän sekä Afrikan maista, joissa syntyvyys on korkeaa.

Erityisen suurta syntyvyys on Syyriasta, Afganistanista, Kosovosta ja Irakista saapuneilla. Vuosina 2015 ja 2016 tulleiden naisten hedelmällisyys oli keskimäärin 3,5 – 4,6 lasta naista kohden.

Lähde Welt.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa