Kotimaa Maahanmuutto

Maahanmuuttovirasto lakkauttaa Pudasjärven vastaanottokeskuksen

Migri. Kuva Migri immigration services / Wikimedia Commons / CC BY-SA 4.0

Maahanmuuttovirasto aloittaa yt-neuvottelut Pudasjärven vastaanottokeskuksen lakkauttamisesta ensi viikolla.

Yt-neuvottelujen perusteena ovat taloudelliset ja toiminnalliset syyt. Maahanmuuttoviraston aleneva määrärahakehys vuonna 2020 ja 2021 edellyttää säästöjä toimintamenoista. Samaan aikaan vastaanottopaikkojen tarve on vähentynyt, koska turvapaikanhakijoiden määrä on vähentynyt. Maahanmuuttovirasto pyrkii pitämään vastaanottokeskusten paikkamäärän tarvetta vastaavana.

10.6.2020 alkavien neuvottelujen piirissä on koko Pudasjärven vastaanottokeskuksen henkilöstö, eli 9 työntekijää. Yt-menettelyssä neuvotellaan työtehtävien uudelleenjärjestämisestä. Työntekijöillä on mahdollisuus siirtyä työskentelemään Oulun vastaanottokeskukseen.

Pudasjärven vastaanottokeskus on hallinnollisesti osa Oulun vastaanottokeskusta. Vastaanottokeskus on toiminut Pudasjärvellä vuodesta 2008.

Nyt käsillä oleva lakkauttaminen johtuu tarpeen vähenemisestä, mutta jo tammikuussa 2019 Pudasjärvellä vaadittiin kuntalaisaloitteella, että Pudasjärven kaupunki lopettaa turvapaikanhakijoiden vastaanottamisen sekä lakkauttaa vastaanottotoimintaan tarkoitetut tilat Pudasjärvellä viipymättä.

– Haluamme turvata pudasjärveläisille mahdollisuuden liikkua kaupungilla vapaasti ilman raiskatuksi tai hyväksikäytetyksi tulemisen pelkoa. Etenkin nuoret ovat Pudasjärvellä kertoneet, etteivät uskalla lähteä kauppoihin ja keskustaan tai harrastuksiin häirityksi tulemisen pelossa. Emme voi antaa tämän jatkua, emmekä ottaa riskiä, että lopulta tämä uhka toteutuu konkreettisina tekoina. Riski on todellinen, eikä se häviä vaikenemalla, aloitteessa kerrottiin.

Suomessa on tällä hetkellä kaikkiaan 40 vastaanottokeskusta.

  • 783
    Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset