Kotimaa Maahanmuutto

Maahanmuuttoviraston ajanvarausaikoja myydään verkossa – ”Vielä ei ole viitteitä, että tämä olisi järjestäytynyttä”

Kuva Pixabay.

Eräässä tapauksessa yhdestä sähköpostiosoitteesta oli varattu 45 aikaa.

Maahanmuuttovirasto on saanut yhteydenottoja siitä, että ajanvarausaikoja myydään verkossa, kertoo Maahanmuuttoviraston lupa- ja kansalaisuusyksikön johtaja Anna Lindström Twitterissä.

Maahanmuuttovirasto on ryhtynyt selvittämään väärinkäytöksiä.

– Meille on tullut yhteydenottoja muutamalta työnantajalta, että näin tapahtuisi. Olemme sitten pyytäneet tarkempia tietoja ja odotellaan niitä, Lindström kertoo Kansalaiselle.

Eräässä tapauksessa varattuja aikoja oli kymmeniä.

– Olemme itse törmänneet tapaukseen, jossa yhdestä sähköpostiosoitteesta oli varattu 45 aikaa ja asiakkaan nimen kohdalla oli kirjoitettu vain kirjaimia, Lindström toteaa.

Lindström ei vielä lähde arvioimaan, kuinka laajamittaista väärinkäyttö lopulta on.

– Olemme itse törmänneet yhteen tapaukseen ja yhteydenottoja on tullut muutamalta työnantajalta. Vielä ei ole viitteitä, että tämä olisi järjestäytynyttä.

Ajanvarauksessa voi varata aikoja hakemusten jättämistä oleskelulupia, EU-rekisteröintejä ja kansalaisuushakemuksia varten.

Ilmiö on uusi, sillä ensimmäiset tapaukset ovat tulleet päivänvaloon parin viime viikon aikana.

Lindström kertoo Twitterissä, että Maahanmuuttovirasto poistaa ”tällaiset ja muut aiheettomat” varaukset. Maahanmuuttovirasto pyrkii helpottamaan ruuhkautunutta ajanvaraustilannetta syksyn ja alkuvuoden aikana.

Korjattu ingressiä. Muutettu IP-osoite sähköpostiosoitteeksi 4.9 klo 15:54

  • 267
    Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset